2015. 04. 06. 20:22

A Hamász felveszi a harcot az ISIS-szel

A Hamász harcosai megkezdték az iszlámellenes ISIS terroristáinak a kiűzését a szíriai Yarmouk városából, melyet pár napja kerítettek körbe a tekfiristák (saját magukon kívül mindenki mást hitetlennek tartó fanatikusok).

Mint arról a magyar sajtóban szinte egyedüliként (a hirkereso.hu-ra a "Yarmouk" szót beírva: a keresés eredménye nulla találat) beszámoltunk,  az ISIS ál-iszlám felforgató erőszakszervezet primitív terroristái pár napja a szíriai Yarmouk városát vették körbe és célpontjukká vált a szír civil lakosság, a muszlim vallási vezetők mellett (ahogyan minden elfoglalt városban először a szunnita muszlim vallási vezetőket börtönözik be vagy végzik ki-H.Á.) a több ezer megnyomorított palesztin menekült is, akik embertelen körülmények között, éhezve és fedél nélkül élnek ott.

 

 

The untold story of Yarmouk camp: civilians escaping the horrors of ISIL.

Posted by Press TV on 2015. április 6.

A Ma'an (jelentése: Együtt) palesztin hírügynökség jelentése szerint Yamrouk város és a több tízezer menekült védelmére a Hamász különleges egységeket szervezett a helyszínen és több palesztin városból is harcosokat juttat a szír városba.

A hírügynökségnek nyilatkozó palesztin civil szervezeti vezető, Farouk Al-Rifai szerint több száz Hamasz-közeli harcos csatlakozik a helyi erőkhöz, akik a rendelkezésre álló csekély időben már meg is szervezték a menekülttábor védelmét és több tucat ISIS-es tekfiristát ki is űztek.

A sajtójelentés szerint Yarmouk közvetlen közelében további 1500 ISIS-terrorista léphet be a városba, amennyiben legyőzik az ellenállást tanúsító szír kormányerőket, akikkel jelenleg harcban állnak.

Egy korábbi videó a Yarmouk-i palesztin menekülttábor nyomorúságairól:

 

 
The life inside Yarmouk, the Palestinian refugee camp

The life inside Yarmouk, the Palestinian refugee camp

Posted by Images From Palestine on 2015. április 5.

 

H.Á.