2014. 09. 16. 18:16

A Jobbik az önkormányzathoz fordult az iskolai erőszak miatt

Az Alfahíren megjelent Ady Endre Utcai Általános Iskolában tapasztalt agresszióra reagálva levélben fordult a XVIII. kerületi Jobbik a Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Önkormányzat Oktatási-, Közművelődési-, Sport és Ifjúsági Bizottságának elnökéhez. 

A XVIII. kerületi Jobbik szerint rendkívül aggasztó, ami a Pestszentimrei Ady Endre Általános Iskolában zajlik. Mint portálunk tegnap megírta, durva verekedéseknek, fojtogatásoknak vannak kitéve a gyerekek egy pestszentimrei általános iskolában, legutóbb pedig egy elsős cigánygyerek bicskával fenyegette meg diáktársait, hogy elvágja a torkukat.

Ezért a párt kerületi szervezete nevében Makai Tibor és Hartaházi Miklós levélben fordult az önkormányzat Oktatási-, Közművelődési-, Sport és Ifjúsági Bizottságának elnökéhez, amelyben az alábbi kérdésekre keresik a választ:

 - A rendkívül aggasztó estet kapcsán szükségesnek tartják-e, hogy az illetékes bizottságok rendkívüli ülésen vizsgálják meg az ügyet és határozzanak sürgős lépések megtételéről?
 - Ön, személy szerint kíván-e javaslatot tenni iskoláink diákjainak és tanárainak védelmére, a zavartalan és biztonságos oktatás érdekében? (A szülők elmondása szerint nem csak a kérdéses tanulók, hanem azok szülei is agresszívek, fenyegető fellépésűek).
 - Ugyan az már önmagában is elborzasztó, ha odáig fajul a helyzet, hogy rendőr kell egy iskolába, de tervezik-e az ilyen esetekben az állandó rendőri jelenlétet az iskolarendőri intézmény keretében?
 - Tekintettel az ilyen atrocitások veszélyességére és elszaporodásuk megakadályozásának fontosságára, tervezik-e a KLIKK-el, mint illetékes és hatásjoggal rendelkező szervezettel való egyeztetést ? (Gondolunk itt például az iskolaigazgatók figyelmének felhívására, hogy “aki leplezi a bajt, növeli azt”).

A nemzeti párt ezen felül felajánlotta minden segítségét annak érdekében, hogy helyreálljon a rend az iskolában, és a szülők nyugodtan elengedhessék gyermekeiket az intézménybe. 

alfahir.hu