2014. 03. 14. 16:26

A Jobbik rajzolgatós közmunka helyett valódi munkahelyet teremtene

Vezető fideszes politikusok, így Orbán Viktor után Rogán Antal és Kövér László kommunikációjukban újabban azzal támadják a Jobbikot, hogy az kormányképtelen, programja megvalósulása pedig ártana az országnak - írja Z. Kárpát Dániel közleményében.

A képviselő felteszi a kérdést, hogy vajon a Jobbik mely programpontja árt az országnak, vagy amely napocskarajzolós közmunka helyett valódi, értékteremtő munkahelyet kíván létrehozni? Amely fel kívánja zárkóztatni a multiknál dolgozók bérét a nyugatiakhoz?

Esetleg - folytatja -, amely rákényszerítené az erőfölényükkel visszaélő, díjaikat egy év alatt több mint 40 százalékkal emelő bankokat, hogy az indokolatlan extraprofit helyett érjék be a tisztességes nyereséggel? Amely hazahívná a külföldre távozott félmillió gazdasági emigránst, hogy itthon teremtsenek értéket?

Annak a Fidesznek a vezetőitől nehezen fogadható el a Jobbik programját illető szakmai kritika, amely úgy költött el az államadósság törlesztésére 3000 milliárd forintnyi kötelező magán-nyugdíjpénztári vagyont, hogy az adósság mértéke ennek ellenére 4000 milliárd forinttal nőtt - zárja Z. Kárpát Dániel a közleményét.

A képviselő Kövér László legutóbbi nyilatkozatára reagált első sorban, ahol a házelnök elmondta: a Jobbiknak egyelőre nem látszik komoly esélye arra, hogy felülmúlja a 2010-es eredményét, vagy megszorítsa a kormánypártokat. Mindenképpen fel kell hívni azonban a figyelmet arra - tette hozzá a házelnök -, hogy nemcsak a baloldal nem tud hiteles alternatívát felmutatni, hanem a Jobbik sem, mert olyan ígéreteket, fenyegetéseket fogalmaznak meg, amelyek - ha ezeket be is tudnák váltani - ártanának az országnak.

A házelnök szerint nem lehet differenciáltan külfölditőke-ellenes olyan párt, amely felelősen akar cselekedni Magyarországért, mert több millió ember maradna hirtelen munka nélkül, ha kivonulnának a külföldi befektetők. A bankokkal, bankárokkal szemben ugyanúgy nem lehet differenciáltan támadóan fellépni, mert a bankok finanszírozzák a magyar vállalkozókat, és ha a pénzintézeteket "a kelleténél és az ésszerűnél jobban megszorongatja a magyar politika, azzal a gazdaságon, a vállalkozókon keresztül saját magának okoz kárt" - jelentette ki.

alfahir.hu