2014. 03. 21. 20:49

A Jobbik vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett Kőhegyi ellen

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett a Jobbik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál Kőhegyi István, az MSZP baranyai szervezete egyik vezetője ellen, akinek 49 milliós adósságból 70 milliós vagyona lett - mondta az M1 péntek esti Híradójában Németh Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Németh Zsolt szerint Kőhegyi István gyanús körülmények között szerezhette több tízmilliós vagyonát. Mint mondta: napok óta hiába várja a képviselő magyarázatát, ezért pénteken kezdeményezte a vizsgálatot az adóhivatalnál. Kőhegyi Istvánt az M1 Híradó is hétfő óta keresi, de nem tudták elérni.

Az M1 Híradóban csütörtök este számoltak be arról, hogy pár év alatt 49 millió forintos adósságából 70 milliós megtakarítása lett Kőhegyi Istvánnak. Információik szerint Kőhegyi István 2010-es országgyűlési képviselői vagyonnyilatkozatában 2 millió forintos vagyon és 49 milliós adósság szerepelt. Egy frissen nyilvánosságra került bankszámlakivonaton viszont közel 71 millió forintos egyenleg szerepel - tették hozzá.

A Híradó idézte Kőhegyi István hétfői nyilatkozatát, amelyben az állt: nem bűn magyarországi bankszámlán olyan vagyont tartani, amivel el tud számolni. Jelezte, hogy feljelentést fog tenni, mert szerinte banktitok került nyilvánosságra. A Híradó szerdán megkérdezte Mesterházy Attila pártelnököt, aki azt válaszolta: beszélt a politikussal, aki azt mondta neki, hogy legálisan szerezte vagyonát, és ezt elhitte neki.

MTI - alfahir.hu