2014. 03. 23. 12:42

A Jobbikot csalódott fideszesek is támogatják

A miniszterelnök-helyettes csak saját vágyálmait vetíti ki, amikor azt állítja: csalódott baloldaliak miatt növekedett a Jobbik szavazótábora. A nemzeti ellenzék egyre népesebb táborát valójában már olyan korábban a Fideszre szavazók is erősítik, akinek nemcsak a Gyurcsány–Bajnai–Mesterházy-féle bissau-guineai koalícióból, hanem a Fideszből is elegük van - írta Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője közleményében.

Hozzátette: utóbbiak azok, akik felháborodtak a föld- és trafikmutyin, az általuk befizetett nyugdíj-megtakarítások felelőtlen elherdálásán, a Közgép százmilliárdos kistafírozásán és a devizahitel-károsultak megmentésének folyamatos elodázásán. Elegük van abból, hogy a Fidesz foglalkoztatási statisztikát hamisít a közmunkások napocskarajzolgatásával, a külföldre üldözött gazdasági emigránsok számaival. Nem hiszik el a belügyminiszternek, hogy „jelentem, rend van”, és szerintük igenis bűncselekmény az 50 ezer forintnál kisebb érték ellopása is. Követelik a politikusbűnözők felelősségre vonását, és tudják, Gyurcsány és bandájának elszámoltatása a Fidesz és az MSZP kéz kezet mos politikája miatt csak a Jobbik kormányzása alatt valósulhat meg.

Továbbra is várjuk, hogy a Jobbikot követve 14 nappal a választások előtt végre mind a baloldali összeborulás, mind a kormánypárt mutassa be választási programját, Orbán Viktor pedig április 4-én álljon ki vitázni a legnépszerűbb ellenzéki politikussal, Vona Gáborral!- emelte ki a politikus.

Navracsics a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában kifejtette: a Jobbik erősödésével kapcsolatban úgy vélekedett, hogy ennek az ellenzéki pártnak sok olyan támogatója van, aki korábban a baloldalra szavazott, de már rádöbbent, hogy a baloldaltól nem várhat semmilyen megoldást.

A kormányfőhelyettes azt is mondta, hogy a radikálisok mindig is közel voltak egymáshoz; példaként említette, hogy a két világháború közötti Németországban azonos volt a kommunisták és a nemzetiszocialisták alapprogramja: a demokrácia felszámolása.

alfahir.hu