2014. 03. 06. 10:00

A kampány legviccesebb lépése: nevet vált az Összefogás

Nem tudni az Összefogás számolt-e a következményekkel, de a kampány közepén úgy döntöttek megváltoztatják a szövetségük nevét, Kormányváltás lehet az új elnevezés - írta a Népszabadság.

Módosítják az Összefogás nevét a kampányban – ezt Fodor Gábor mondta az MTV Ma reggel című műsorában. A liberálisok vezetője a Népszabadság munkatársának azon kérdésére reagált ezzel, hogy a Nemzeti Választási Bizottság kedden kisorsolta, hogy milyen sorrendben szerepelnek április 6-án a parlamenti választáson a pártok (illetve a nemzeti kisebbségi önkormányzatok) a listás szavazólapokon, és mivel az Együtt 2014 Párt és az Összefogás Párt is megelőzi a balliberális összefogást, a két párt elnevezésének hasonlósága megtévesztheti a választókat.

Fodor Gábor véleménye szerint a kampány hátralévő részében ezért mindenképpen meg kell az "Összefogás" elnevezést változtatni. A politikus arról egyelőre nem kívánt nyilatkozni, hogy a kormányváltást célzó szövetség milyen új névvel áll a választók elé.

Szerdán a Mandiner arról számolt be – a dead giveaway mikroblogon közzétett plakát alapján –, hogy az Összefogás nevét Kormányváltásra változtathatják, egyébként a Milla korábbi kérésének megfelelően.

A szavazólapon ugyanakkor már nem lehet változtatni, a balosok így kizárólag a kampányban használhatják majd a Kormányváltás nevet.

nol.hu - alfahir.hu