2014. 04. 10. 13:50

A Kormányváltók átverték választóikat

Bajnai Gordon az országos lista 2. helyén szerepelt, volt, aki csak miatta szavazott a baloldalra. Máris visszalépett, nem akar képviselő lenni, a Jobbik szerint ezzel kvázi átverték a szavazóikat.

A Jobbik szerint Összefogás helyett immár Összeomlásnak is hívhatná magát a baloldali választási szövetség, hiszen április 6-a után gyakorlatilag rögtön széthullottak. Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, Bajnai Gordonék saját szavazóikat verték át, amikor a volt miniszterelnök úgy került az országos lista előkelő 2. helyére, hogy valójában nem is akart képviselő lenni. Ismert, az Együtt-PM vezetője szerdán bejelentette: amint megkapja mandátumát, rögtön lemond róla, és helyére egy másik politikus ülhet be a parlamenti bársonyszékbe.

A nemzeti párt álláspontja szerint azért történt csúnya átverés, mert Bajnai Gordon a végül Kormányváltóknak nevezett szövetség egyik olyan arca volt, aki személyével bizonyosan szavazatokat vonzott. Mindez a mandátum elhagyásával azonban csak kampányfogásnak tekinthető.

s

Együtt, de csak a választásokig!

Ne bohóckodjanak!

„Ha tudták előre, hogy nem akarnak a parlamentben dolgozni, akkor ne bohóckodjanak, akkor minek indultak a választásokon?” -mondta Szilágyi György, egyúttal felhívta a baloldali politikai erők figyelmét, hogy a magyar Országgyűlés egy munkahely, ahol az emberek boldogulásáért kell kemény munkát folytatni.

A képviselő ehhez hozzáfűzte, hogy Szabó Tímea PM-es politikus szintén arról beszélt, hogy parlamenti képviselőként nem tudja elképzelni a hatékony munkát, és inkább az utcai politizálást kívánja folytatni. A Jobbik álláspontja ezzel szemben az -mondta Szilágyi-, hogy mind az utcai, mind a parlamenti politizálás fontos. Ráadásul utóbbi egy munkahely, amiért fizetés jár, ezért pedig dolgozni kellene. Mint hozzátette, az is kérdéses, hogy a milliárdos vagyonnal rendelkező Bajnait nem a mögötte álló amerikai lobbikörök késztették-e visszalépésre, mert más céljuk lenne személyével. A volt miniszterelnököt Szilágyi Gyurcsány Ferenchez hasonlította, mondván, mindketten a rablóprivatizációból gazdagodtak meg egykori KISZ-esként.

A nemzeti párt képviselője szerint a baloldal most szándékosan akarja elterelni a figyelmet a közélet fontosabb kérdéseiről, ezért folyamatos tüntetésekbe kezdett. A képviselő vélhetően az anarchista DK Szabadság téri őrjöngésére célzott.

alfahir.hu