A léhűtő cigány Angliában is léhűtő marad

Kanada után Anglia az újabb kitelepülési hullám célpontja, a szociális rendszeren való élősködés még nyelvtudás nélkül is megy: bőrfejűek, menekülés, vasazás a középpontban.

A vízumkényszer eltörlése után 2008-tól Kanadába kezdtek özönleni a magyarországi cigányok, ám az észak-amerikai ország hamar realizálta ennek veszélyét, és elzárta a pénzcsapokat. Feltűnt nekik, hogy a „menekülőknek” munka helyett inkább a szociális segélyek érdekesek, az üldöztetésről szóló történeteik pedig gyanúsan egyformák voltak.

Most az Index cikke szerint Anglia lett az első számú célpont, és főképp borsodi cigányok tervezik a költözést, de sokan már most is kint vannak. Durst Judit, a lapnak nyilatkozó magyar antropológus szakember, aki az egyik londoni egyetemen tanít azt mondta:

Kint sem változik semmi, azonnal indul a gettósodás

Az életvitelt otthonról viszik a kitelepült cigányok, a nyelvtudás hiánya és a sajátos (anti)szociális berendezkedés miatt pedig szinte egyáltalán nem közösködnek az angolokkal. A pakisztániakkal vannak csak jóban, velük az illegális üzleteléseken kívül az érdekházasság is nagyban megy: a nő jó pénzt kap a férfitől a frigyért, akinek a házasságról szóló papír uniós útlevelet ér.

Bár nem tudnak angolul, pontosan tudják, hogy milyen pénzeket lehet megigényelni – mondta Durst Judit londoni antropológus az Indexnek.


Ajándék videó a pakisztáni negyedből:


Az antropológus elmondása szerint bevett gyakorlat a szociális segélyek felvételéhez adott hitelkártyával történő visszaélés is, arról ugyanis – láthatóan nem gondolták át eléggé a rendszert – műszaki cikkeket is lehet hitelre vásárolni. Így gyakori, hogy a felvett hitelt nem fizetik vissza, és mire a hatóságok utolérnék az adóst, az már rég hazajött.

ws

A kanadai kormány Miskolcon hirdette, hogy véget vetett a csalásoknak - Fotó: MTI

Az antropológus évek óta vizsgálja a Magyarországról kivándorló cigányok életvitelét itthon és külföldön is, és arra a megállapításra jutott, hogy ahogyan anno Kanadában, úgy most Angliában is sokan csak a segélyért vannak kint, dolgozni csak kevesen dolgoznak, a többiek is legfeljebb vasaznak. A szakember arra is rávilágított, hogy amikor Kanadába „menekültek” a cigányok Magyarországról, a kinti hatóságoknak szinte ugyanazt a mesét mondta el mindenki a „bőrfejűekről” és a diszkriminációról. Ezek a cigányok 1,5-2 évet töltöttek kint, mielőtt visszazavarták őket, de angolul egyikük sem tanult meg ennyi idő alatt, hiszen szinte nem is érintkeztek senkivel, a többségi társadalomba ott sem akartak beilleszkedni.

Mint arról korábban írtunk, az angliai Hexthorpe-ban is sok gondot okoznak a cigányok, akik miatt az őslakos angoloknak egyre kevesebb türelmük maradt. Gondoljanak bele, milyen az, amikor egy 3300 fős lakosságú városba fél év alatt 500 cigány költözik be.

Angliába leginkább romániai cigányok mennek ki, de tőlünk és Szlovákiából is egyre többen érkeznek. A társadalmilag haszontalan és veszélyes bevándorlók miatt az angol hatóságok egyre inkább fontolgatják a beutazási lehetőségek korlátozását, ahogy azt Kanada is tette miután ellepték őket a miskolci cigányok, évi 50 milliárd forintos kiadást jelentve a túl bőkezű költségvetésnek.

Ők az ún. „cigánygyilkosságok” utáni vizsgálatukkor állapították meg, hogy Magyarországon egyáltalán nincs fasizmus, így minden cigány aki ezzel akar menekültstátuszt kapni, hazudik. A segélyben bővelkedő rendszer módosítását követően valamiért hirtelen 98 százalékkal csökkent a Magyarországról „menekülők” száma is.

alfahir.hu