"A magyar állam gettót csinált a cigánytelepekből"

Gulyás Márton ismét Tiszavasváriban járt, ahol a közmunkaprogram helyi vezetőjével, Zagyva György Gyulával beszélgetett. Mi a baj a közmunkával, hogyan működik, és mit lehet tenni az uzsorásokkal? Az erről készült rövidfilmben megszólal Hosszú József a Tiszavasvári Járási Hivatal vezetője is, akiről már többször írtunk. Gulyás nagyon komolyan beforgatta a kamerától nem először rettegő Hosszút, aki régóta szeretné megbuktatni dr. Fülöp Erik jobbikos polgármestert. 

Szembe köpte a tiszavasváriakat a polgármester bukásán ügyködő hivatalvezető

Hosszú a 2013-as közigazgatási reform idején került az akkor létrehozott szerv élére - emlékeztetett Fülöp. A következő évben a Fidesz-KDNP színeiben indult a polgármesteri székért, majd miután a választásokon alulmaradt, mintha mi sem történt volna, visszaült a járási hivatal élére. Fülöp Erik szerint Hosszú „képtelen volt megemészteni" a vereséget, tevékenységét azóta is „akadékoskodás, gáncsoskodás, és rosszindulat" jellemzi.

"A város lakóinak szeretnénk bizonyítani" - példát mutat Tiszavasvári

"A Gyula a legjobb ember a világon! Az Isten dobta le ide, írja csak meg! A Gyuláról csak jót lehet mondani!" - mondják szinte kánonban a közmunkás cigányasszonyok, én pedig közben azon gondolkodom, hogy ha ezt leírom, elhiszik-e az olvasók.