2014. 11. 27. 09:31

A Magyar Nemzet címoldalán szivatja Simicska a Fideszt

Újabb szintre lépett az Orbán-Simicska háború. A milliárdos vállalkozó érdekeltségébe tartozó Magyar Nemzet ugyanis a címoldalon számolt be a Fidesz nagyarányú népszerűségvesztéséről, mindemellett pedig másik vezető anyagukban Simicska Lajos esetleges veszprémi indulásáról is kiemelt helyen írtak.

Utóbbi azért is furcsa, mert az elmúlt években szándékosan Simicska kerülte a sajtó nyilvánosságát. A neten kutatva is csupán néhány fényképet lehet fellelni róla.

"Biztos lesznek, akik ezt kétségbe vonják, de Simicska Lajos valóban elvi kérdéseket mérlegel, amikor azon gondolkodik, induljon-e a veszprémi választáson" – mondták korábban a hvg.hu-nak a nagyvállalkozó környezetéből. A hvg.hu forrásai 50 százalék esélyt adtak annak, hogy ez valóban megtörténik, ha pedig a döntés igen lesz, azt "üzenetnek szánják a kétharmadnak, illetve a jelenleg tomboló politikának".

Korábban már számos alkalommal beszámoltunk a milliárdos nagyvállalkozó és Orbán Viktor konfliktusáról, melyet a sajtóban megjelent hírek szerint a miniszterelnök élezett ki. Orbánnak ugyanis úgy érezhette, hogy a Simicska cégbirodalma túlzottan nagyra nőtt és túl nagy befolyással bír és ennek más, szintén Fidesz-közeli vállalkozók látják kárát.

A hvg.hu korábban kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta: a béke ára az lehet, ha Simicska részben vagy egészben feladja az általa felépített médiabirodalmát. Ezen a téren Orbán főleg Andy Vajnára, illetve a filmproducer barátjára, a miniszterelnök főtanácsadójára, Habony Árpádra támaszkodott Simicskával szemben.

hvg.hu nyomán – alfahir.hu