"A nemzeti radikális oldalon nem lehetsz idióta"

Valami ilyesmit hirdet a nemrég elindult Hun1n1 blog, amely nem kisebb célt tűzött ki maga elé: leszámolni az - eddig valljuk be, szemérmes félrenézéssel kezelt - őrültségekkel, amelyek a nemzeti oldalon sajnos újra és újra előtörnek. 

A Hun1n1 blog neve a sertésinfluenza nevének (H1n1) kifordításából született, mert mint írják, a nemzeti oldalon lévő "őrült magyarokat" is úgy fertőzi meg sok hajmeresztő elmélet, mint egy vírus. Itt álljunk meg azért egy pillanatra. A nemzeti oldal kifejezést előbb-utóbb rendbe kell tennie azoknak, akik az elmúlt kb. tíz évben (persze ebben is vita van, de mondjuk, hogy nagyjából tíz évben) aktívan részt vettek, és építették ezt a közösséget. Legsürgetőbben: ki mondhatja a tagjának magát, és ki dönti el, hogy ki nem az? Ez azért is nehéz feladat, mert az évek során a nagyjából közös ellenségképek miatt a tábor tagjai - a folyamatos individuális okokra visszavezethető harcok ellenére is - arra törekedtek, hogy senki, de tényleg senki ne hagyja el, így megtűrtek boldog-boldogtalant. Tehát gyakorlatilag bárki lehet a tagja. Aztán persze, ha lazul az ellenségkép, vagy valaki megsértődik, akkor aztán indul a véres torzsalkodás, feledve minden eddigi közös irányelvet. De ez egy másik írás témája.

Visszatérve, mondhatjuk, hogy eddig ez volt az uralkodó elv: ha rajtad is NMO-s póló van, szereted a nemzeti rockot, és fontosnak érzed a hazád, akkor minden meg van bocsátva. Lehetsz soviniszta, öntelt, vulgárantiszemita, műveletlen, erkölcstelen, ateista, materialista, szenvedélybeteg, szűklátókörű, érzelemszegény, és még sorolhatnánk. Ugyanakkor pedig lehet bármilyen agymenésed, és még hangoztathatod is: chipek az egészségügyi oltásban, radar a Szent Koronán, magyar alapítású világvárosok, alkotmányozó gittegyletek, királyjelölt és önjelölt kormányzó, űrhajós hunok, gyorstalpaló táltostanfolyamok, agyröntgen elleni alufóliavédelem, rovásírásos Biblia, aurafotózó sámánok, kocsmai nemzetgyűlés, szkíta őstelefon, szabadkőműves búrkifli és társaik.

A Hun1n1 blog (Facebookon itt) viszont végre hiánypótló módon próbálja a fejekbe vésni Széchenyi örökérvényű gondolatait: "A magyar szó még nem magyar érzés, az ember mert magyar, még nem erényes ember, és a hazafiság köntösében járó még korántsem hazafi. S hány ily külmázos dolgozik a haza meggyilkolásán..." Elnézve az eddigi bejegyzéseket, például a Magyar (majd mi megmutatjuk, milyen az igazi nemzeti radikalizmus!) Hajnal eddig bemutatott képviselőjelöltjeiről szóló cikket, nyugodtan idézhetjük Tamási Áron aranyba foglalandó szavait: „Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan.”

alfahir.hu