A párizsi terrortámadások után azonnali népszavazást kellene kiírni a menekültkvótákról

A párizsi terrortámadások után ügydöntő népszavazást kell kiírni a Brüsszel által erőltetett kvótarendszerről, az ehhez szükséges kétharmados többséget a Jobbik biztosítani fogja a kormány számára – mondta Volner János, a Jobbik alelnöke szombati sajtótájékoztatóján.

A párizsi terrortámadások miatt a politikus pártja nevében mély megrendüléssel fejez ki együttérzését a francia népnek.   

Volner János szerint látható, hogy akár magyar emberek életébe is kerülhet, ha nem történnek azonnali lépések az ügyben. Úgy véli: a Fidesz által, a menedékkérők kötelező befogadása ellen szóló aláírásgyűjtési akción túllépett az idő, ehelyett olyan ügydöntő népszavazást kellene kiírni, amellyel végleg le lehetne zárni az EU által hazánkra erőltetett kvótarendszert. Hozzátette:

ehhez Alaptörvény módosítás is szükséges, a kétharmados többséget a Jobbik, a magyar emberek védelmében biztosítani fogja a kormány számára.

Az illegális bevándorlással szembeni, liberális gyökerű engedékenység veszélybe sodorta Európa népeit és kultúráját.

A felelősség most azokat a baloldali pártokat terheli, akik rászabadították az öreg kontinensre a migránsok százezreit

– hangsúlyozta a Jobbik alelnöke.  

Volner János szorgalmazta továbbá a közép-kelet-európai országok szorosabb gazdasági és politikai együttműködését is. Álláspontja szerint az illegális migrációval, és Európában megfigyelhető jelentős demográfiai változásokkal szemben csak nemzetközi összefogással lehet sikeresen felvenni a harcot.