A rendőrség nem tűri a kritikát, inkább perel

Az alfahir.hu hírportálon megjelent "Szemétbiznisz hatósági közreműködéssel Hejőszalontán" című cikk miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság jó hírnév megsértése okán pert kezdeményezett ellenem, mivel szerintük azt a látszatot keltettem, mintha a tiszaújvárosi rendőrkapitány nem rendőrszakmai, hanem adott esetben „kényelmi szempontok” alapján, a lehetséges kibúvókat keresve döntene a jogellenes cselekmények elleni rendőri fellépésekről - áll Szabó Gergely, a Jobbik hejőszalontai képviselőjének közleményében.

Fontosnak tartottam, hogy a hejőszalontai képviselő-testületi ülésen elhangzott állítások napvilágra kerüljenek annak érdekében, hogy az évek óta húzódó műanyagégetéssel kapcsolatos problémák megoldódjanak.

A vádakat természetesen határozottan visszautasítom. A cikkben leírtakat bárki hallhatta volna, ha az ülésen részt vesz. Más kijelentéséért a felelősséget nem tudom, és nem is fogom vállalni - áll Szabó Gergely, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnökének közleményében.