A rendőrség nem tűri a kritikát, inkább perel

Az alfahir.hu hírportálon megjelent "Szemétbiznisz hatósági közreműködéssel Hejőszalontán" című cikk miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság jó hírnév megsértése okán pert kezdeményezett ellenem, mivel szerintük azt a látszatot keltettem, mintha a tiszaújvárosi rendőrkapitány nem rendőrszakmai, hanem adott esetben „kényelmi szempontok” alapján, a lehetséges kibúvókat keresve döntene a jogellenes cselekmények elleni rendőri fellépésekről - áll Szabó Gergely, a Jobbik hejőszalontai képviselőjének közleményében.

Fontosnak tartottam, hogy a hejőszalontai képviselő-testületi ülésen elhangzott állítások napvilágra kerüljenek annak érdekében, hogy az évek óta húzódó műanyagégetéssel kapcsolatos problémák megoldódjanak.

A vádakat természetesen határozottan visszautasítom. A cikkben leírtakat bárki hallhatta volna, ha az ülésen részt vesz. Más kijelentéséért a felelősséget nem tudom, és nem is fogom vállalni - áll Szabó Gergely, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnökének közleményében.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.