A román kormányfőt igen, Orbán Viktort viszont nem hívták meg Trump beiktatására

A kormányzati média igyekszik a lehető legtöbbet kihozni Donald Trump novemberi győzelméből. Azt a látszatot kívánják kelteni, hogy USA leendő elnöke rendkívüli módon szimpatizál a magyar miniszterelnökkel. Ennek némileg ellentmond, hogy sajtóhírek szerint Orbán Viktor nem kapott meghívót Trump beiktatására, a román kormányfő, valamint a román szocdemek első embere azonban igen. Ez bárhogy is nézzük, nem túl barátságos lépés a republikánusok és Donald Trump részéről.

A mandiner.hu az esettel kapcsolatban azt írja, hogy Dragnea biztosan részt vesz ezen az eseményen, amelyre meghívták Sorin Grindeanu miniszterelnököt is.

Mint már beszámoltunk róla, Donald Trump megválasztása után nagyjából két héttel telefonon beszélt Orbán Viktorral. Az esettel kapcsolatban Havasi Bertalan azt nyilatkozta: a magyar kormányfő és a megválasztott amerikai elnök telefonbeszélgetése során szóba került, hogy Donald Trump szívesen fogadja Washingtonban Orbán Viktort. A látogatás időpontjáról még egyeztetések lesznek.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
1
sss
2019. december 14. | 09:54
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
1
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
Az Európai Tanács kétnapos ülésén ezúttal a távlati célok felé vezető út kikövezése jutott kiemelt szerephez. Elemzés.
A magyar kormányfő a Facebook-oldalán megjelent videóban számolt be az uniós csúcs csütörtök este kezdődött tárgyalásairól. Szerinte „nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre”.