A Svájci Néppárt üzenete a bevándorlóknak: nincs állampolgárság és nincs burkában mászkálás sem

Torkaszakadtából rikácsolnak a svájci liberális és baloldali aktivisták. Svájc legerősebb pártja, a Svájci Néppárt nem támogatja ugyanis azt a kezdeményezést, miszerint a már harmadik generáció óta országukban élő bevándorlók könnyített eljárás keretében kaphatnának állampolgárságot. Hogy az üzenet mindenki számára érthető legyen, az ezt hirdető plakátjaikat egy burkát viselő személy fotójával illusztrálták.

Természetesen a felirat nagy felháborodást keltett egyes svájci vasúti utasoknál, akik azt követelik a közlekedési társaságtól, hogy távolítsa el területéről a Svájci Néppárt (SVP) kampányplakátját – írja a Magyar Nemzet. A bevándorlásellenes pártnak azonban rövid válasza van erre, Andreas Glarner, az SVP parlamenti képviselője szerint a burka nem más, mint az integráció elutasításának jelképe.

A bevándorlásellenes formáció jelenleg Svájc legerősebb alakulata, a parlament alsóházának minősülő Svájci Nemzeti Tanács kétszáz székéből 65-öt ők foglalnak el. A párt diadalmenete már tart egy ideje, 2009-ben ők kezdeményezték és érték el népszavazás útján, hogy új minaretek ne épülhessenek az országban, azóta két más, bevándorlást illető ügyben is az ő javaslatuk győzött a szavazófülkékben.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Tari Tamás

Friss

1
sss
2019. Augusztus 17. | 21:37
1
A mesében akár fejleszteni is tudnak majd belőle...