A Világ Magyarságáért díjat idén az Udvari Kamaraszínház kapja

A díjat minden évben az összmagyarság összefogásának és nemzettudatának erősítése érdekében végzett kiemelkedő művészeti tevékenységért ítélik oda.

"A Világ Magyarságáért" művészeti és közéleti elismerést ítélte oda az Udvari Kamaraszínháznak a VI. Magyar Világtalálkozó Szervezőbizottsága, a társrendező és együttműködő szervezetek, a Panoráma Világklub és Társklubjai, valamint a Magyarságszolgálati Alapítvány Kuratóriuma. Azok kapják meg ezt a díjat, akik az összmagyarság összefogásának és nemzettudatának erősítése érdekében kiemelkedő művészeti tevékenységet végeznek, megköszönve nekik a magyar kultúra határon túli népszerűsítését és az országok közötti civilkapcsolatok erősítését.
 
 
A díjat a színház művészeti vezetője, Andrási Attila veszi át a Világtalálkozó Díszünnepségén,  2016. május 17-én este, Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében. 
 
Az elmúlt öt évben,többek között olyan személyek vették át a művészeti elismerést, mint: Kányádi Sándor, Sára Sándor, Jókai Anna, Mága Zoltán, Pitti Katalin, Józsa Judit, Varga Miklós, Tamás Gábor, Rúzsa Magdolna, az Omega Együttes, a Budapesti Nemzeti Színház, a József Attila Színház, a Kaposvári Csiky Gergely Színház közösségei. A közéleti kitüntetést többek között: Böjte Csaba, Buzánszky Jenő, Duray Miklós, Dr. Pap Lajos, Farkas Bertalan, Csapó Endre és Kozma Imre atya vehette át.
 
 
Az Udvari Kamaraszínház által előadott a Halottak napjától Virágvasárnapig című darabról szóló írásunkat itt olvashatják, ez pedig egy kedvcsináló a Fehér Szarvas című előadáshoz. Ha még nem látta a társulatot élőben, ebben az évadban ezeket az előadásaikat tudja megnézni:
 
• május 19. 19:00 – Fehér Szarvas, Duna Palota – Budapest
• május 22. 19:30 – Fehér Szarvas, Zenta - Thurzó Lajos Művelődési Ház
• június 3. 19:00 – Halottak napjától Virágvasárnapig, Budapest - Magyarság Háza