A vitorlázó Berecz Zsombor futamot nyert, Hosszú és Kapás országos csúcsot úszott

Ahogy azt előzetesünkben is írtuk, a riói olimpia csütörtöki napját illetően nem lehettek érmes reményeink. Nos, sportolóink - sajnos - nem is borították a papírformát, akadt azonban néhány figyelemre méltó teljesítmény, mint például a vitorlázó Berecz Zsombor futamgyőzelme, vagy Kapás Boglárka és Hosszú Katinka úszása a 800 gyors és a 200 hát előfutamában.

Miskolczi Julianna összesítésben 22. helyen zárt a női kisöblű sportpuskások versenyének selejtezőjében, ezzel lemaradt a fináléról, és befejeződött számára az olimpia. Miskolczi korábban női 10 méteres légpuskában is a 22. pozíciót szerezte meg.

20 év után láthattunk ismét magyar tollaslabdázót az olimpián, a fair play díjas Sárosi Laura két szettben kapott ki az indiai Sindhu Venketa Pusarlától a csoportkör első meccsén. Legközelebb szombaton lép pályára, akkor a kanadai Michelle Li ellen javíthat.

Dzsúdósaink közül Cirjenics Miklós ugyan szépen helytállt a vb-ezüstérmes német Karl-Richard Frey ellen, ám végül döntetlennel zárult rendes játékidőt követően aranyponttal, ipponnal szenvedett vereséget a 4. helyig menetelő Freytől, így az első kört követően búcsúzott az olimpiától.

A nők 78 kg-os mezőnyében Joó Abigél első mérkőzésén a papírformának megfelelően könnyedén, ipponnal lépett túl a mongol Lhamdegd Pürevzsargalon, majd a folytatásban már jóval komolyabb riválissal kellett megküzdenie, de nem ijedt meg a kihívástól, sőt, két jukóval diadalmaskodott a világbajnoki címvédő japán Umeki Mami ellen. A legjobb nyolc között a londoni olimpia bajnokát Kayla Harrisont kapta meg, aki viszont már túl nagy falatnak bizonyult, mivel földharcra kényszerítve 20 másodpercig leszorította a magyar cselgáncsozót, így ipponnal győzött, és végül meg sem állt az aranyéremig. Joó a vigaszágon folytathatta, azonban ott is alulmaradt, ezúttal a kubai Yalennis Castillóval szemben, így a 7. helyen fejezte be a riói tornát.

A férfi kormányos nélküli kettesek B-döntőjében volt érdekelt a Simon Béla-Juhász Adrián kettős, a csehek mögött harmadik helyen értek célba, összesítésben a 9. helyet szerezték meg.

Női vízilabda-válogatottunk 11-10-re kikapott a spanyolok elleni rangadón, így egy győzelemmel és egy vereséggel a B-csoport 2. helyéről várja a folytatást.

A magyar vitorlázók közül finn hajóosztályban induló Berecz Zsombor számára sikerült legjobban a csütörtök, első futamát megnyerte, majd a másodikon is sikerült jó pozícióban, hetedikként beérnie, így összesítésben a 3. helyen áll. Férfi szörf RSX-ben Gádorfalvy Áron 26. lett a futamában - összetettben a 28. pozícióból várja a folytatást, a női RSX 9. futamában pedig Cholnoky Sára szállt vízre, 22. helyezést ért el, jelenleg a 22. az összetett rangsorban.

Úszóink közül Takács Krisztián 50 méter gyorson mindössze 2 századdal maradt le a középdöntőről, Kapás Boglárka viszont 800 gyorson a 2. legjobb idővel és egyben új országos csúccsal vívta ki a fináléba jutást. Ugyanebben a számban indult Risztov Éva, de az idő ideje csak a 14. helyre volt elég, ami nem ér döntőt. Kapáshoz hasonlóan országos csúcsot döntött Hosszú Katinka 200 háton, aki a mezőny legjobb idejével kvalifikálta magát a magyar idő szerint hajnali fél 4-kor kezdődő elődöntőbe. A szám másik magyar indulója, György Réka 22. lett, így kiesett.

100 pillangón Cseh László a 2. legjobb idővel abszolválta az előfutamot, és bejutott a fél 5-kor esedékes elődöntőbe. Pulai Bence 26. helyen végzett, nem folytathatja.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
sss
2019. december 11. | 16:51
Az ellenzéki magyar EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is hozzászólt az Európai Bizottság klímatervéhez.
1
sss
2019. december 11. | 11:43
Az Országgyűlés döntése értelmében mostantól a Jobbik alelnöke vezeti az egyik legfontosabb bizottságot.
Az ellenzéki magyar EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is hozzászólt az Európai Bizottság klímatervéhez.
Az Országgyűlés döntése értelmében mostantól a Jobbik alelnöke vezeti az egyik legfontosabb bizottságot.

Egy olasz, mások által művésznek mondott furfangos furkó a művészet jegyében egy banánt ragasztott egy falra, amit egy másik, mások által művésznek mondott úr leszedett és megevett, magától értődő módon: a művészet jegyében.

Természetesen egyik sem számít művészetnek, műalkotásnak, csak egy banánnak és evésnek.

Amivel ugyanakkor jó kis üzletet lehet csinálni: a művészetnek hívott banánnal a kitaláló eddig csaknem 400 ezer dollárt keresett, vagyis vannak olyan idióták a világban, akik értik a "globális kereskedelem szimbólumának" szánt banánt.

Aki kíváncsi az érdemtelen emberek nevére és érdemtelen tettükre, ide kattintson.