2014. 03. 13. 15:26

Akár 20 fok is lehet március 15-én

Várhatóan március 15-én délig napsütéses, meleg és száraz idő várható, 20 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Szombat délutántól viszont többfelé viharossá fokozódik a szél, bárhol lehet eső, és jelentősen lehűl a levegő is - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Pénteken derült, napos, száraz idő várható, többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 20 fok között valószínű.

Szombaton, március 15-én kezdetben napos idő várható. A déli óráktól átmenetileg egyre nagyobb területen erősen megnövekszik a felhőzet, és bárhol előfordulhat eső, zápor. Szintén a déli óráktól az északnyugatira forduló szél több helyen viharossá fokozódik. A minimum-hőmérséklet 0 és plusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 15 és 20 fok között alakulnak, de délutántól gyorsan csökken majd a hőmérséklet.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, és több helyen valószínű eső, zápor. Gyakran viharos lesz a szél is. A leghidegebb órákban plusz 1 és 6 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 8-13 fokig melegszik a levegő, a délnyugati határnál lesz az enyhébb idő.

MTI - alfahir.hu