2012. 04. 27. 13:45

Aláírta a BKV-ról szóló megállapodást a kormány és a főváros

Aláírta a BKV hosszú távú működésének finanszírozásáról szóló négyoldalas megállapodást a főváros és a Nemzetgazdasági Minisztérium pénteken - tájékoztatta Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója az MTI-t.

A kormány és a főváros közötti megállapodás aláírására Tarlós Istvánt szerdán hatalmazta fel a közgyűlés. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szintén aznap közölte hivatalosan Tarlós Istvánnal, hogy a kormány az A-verzióval, vagyis a fővárosnak biztosítandó adókivetési jog lehetőségének megvizsgálásával teljes egészében elfogadta a javaslatot.

A BKV jelenleg hatályos szerződése április 30-án jár le. Ahhoz, hogy az új, uniós normáknak is megfelelő közszolgáltatási szerződést aláírják, szükség volt a BKV finanszírozásának hosszú távú rendezésére. A másik feltétel az volt, hogy a főváros feladatellátási szerződést írjon alá a Budapesti Közlekedési Központtal, amely ennek alapján tudja megkötni az új, nyolc évre szóló közszolgáltatási szerződést a BKV-val.

MTI – barikad.hu