2014. 11. 30. 18:34

Álljatok meg egy pillanatra, és gondolkozzatok! (Videó)

Országszerte kereszteket, illetve kettős kereszteket állít a Jobbik advent idején. Arra akarják felhívni a figyelmet, hogy mit is jelent valójában az ünnep.

Novák Előd, a nemzeti párt alelnöke vasárnap a budapesti Móricz Zsigmond körtéren arról beszélt: a karácsony lényege a mai világban torzult, és a kereszténység általános jelképének forgalmas közterületekre helyezésével szeretnék elérni, hogy az emberek megálljanak egy pillanatra, és elgondolkodjanak az ünnep valódi, keresztény értelmén. Egyúttal demonstrálnak a fogyasztói társadalom ellen is - tette hozzá.

s

A jobbikos politikus szerint az apostoli kettős keresztek hazafias küldetést is teljesítenek, a társadalom legfőbb összetartó erejének ugyanis az egészséges hazaszeretetet tartják, amelyet - mint mondta - szintén nem lehet kirekeszteni a közgondolkodásból.

s

Novák Előd fontosnak nevezte, hogy a kereszténység gondolatvilága a mindennapok része legyen. Ennek elemeként beszélt a hit- és erkölcstanoktatásról és jelezte azt is: a következő hetekben azt javasolják az Országgyűlésben, hogy az állam ismerje el az egyházi esküvőket.

s

A vasárnap felállított keresztet Urr Ipoly, a Szent Imre-templom plébánosa szentelte fel, ezt követően pedig Ifj. Hegedűs Loránt református lelkipásztor hirdetett igét.

s

s

s

A Jobbik országosan több tucat keresztet állít fel karácsony előtt, ahogy tette azt az elmúlt évek során is, ugyanakkor sajnálatos módon rongálások is történtek: egyesek a kereszténység jelképeit is képesek voltak tönkretenni, hogy a nemzeti pártot „támadják”.

MTI nyomán – alfahir.hu