2012. 12. 16. 11:14

Álom a XVIII. kerületből

"Rendkívüli parlamenti fejlemények!

Ertsey Katalin az LMP képviselője bejelentette: addig nem vesz részt az Országgyűlés külügyi bizottságának munkájában, melynek fizetett tagja, amíg a jobbikos Gyöngyösi Márton a testület alelnöke. Az LMP nagyasszonya itt nem állt meg! Mivel bejelentésére a Jobbik közömbösen reagált, lemondott képviselői mandátumáról és erre szólította fel pártja frakciójának tagjait is. Tekintettel a nagy horderejű bejelentésre, Schifer András elnök rendkívüli frakcióülést hívott össze. Ezen egy példás, elvhű (lehet más a politika) döntés született, melyet azonnali cselekvés követett. Az LMP képviselői önként lemondtak mandátumaikról és magukat összeláncolva, tüntetően egységesen kivonultak az Országház épületéből.

A különböző pártok vezető politikusai nyilatkozataikban udvarias sajnálkozásukat fejezték ki. Ugyanakkor felhívták a választók figyelmét arra, hogy ez az eset lehet egy tisztulási folyamat kezdete is. Ez igazolódni is látszik, mert az MSZP részéről Mesterházy Attila elnök rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy mivel pártja mindig is az LMP-vel való együttműködést szorgalmazta, most nem tehet mást, mint követik a bátor kezdeményezést. Leszögezte: "...szolidaritásból valamint a lakóság (sic!) javai (sic!) iránt érzett felelősségtől vezérelve, testületileg lemondunk képviselőségünkről..."

Kiszivárgott értesülések szerint, a sajtótájékoztatót követően a balliberális újságíróknak meghívásos, zártkörű tájékoztatót is tartottak. Meg nem erősített hírek szerint, Mesterházy itt arra tett utalást, hogy az MSZP elnöksége komolyan gondolkodik egy korszakalkotó lépésen. Nevezetesen, mivel pártjuk mindig is a vezető erő volt, most is az élére állnak az eseményeknek és kérik, pontosabban követelik pártjuk azonnali betiltását! Mindenesetre kérték a Népszabadság és Népszava szerkesztőit, hogy az elkövetkező napokban tartsanak fenn legalább egy teljes oldalt lapjaiknál a várható rendkívüli közleményeik számára.

A DK, parlamenti frakcióval nem rendelkező párt elnöke, Gyurcsány Ferenc, arra a kérdésre, hogy tekintettel a rendkívüli fejleményekre, követik-e anyapártjuk példáját? Szűkszavúan csak annyit mondott: "Mi az hogy, nagyon is!"

Mi ez az éktelen lárma!? Óh...csak a vekker. Már megint kelni kell! Istenem, pedig olyan jól alakultak a dolgok!

Álom a XVIII. kerületből"

(A fenti írás sajnos nem igaz, tartalma nem tükrözi a valóságot. Az írást köszönjük olvasónknak!)