Álszentségből jeles: nem tartja nyitva a határt, de Magyarországot gyalázza az osztrák kormány

Miközben az osztrák külügyminiszter azt közölte Szijjártó Péterrel, hogy a tegnap esti határnyitásból "nem lehet gyakorlat", a belügyminiszter párás szemmel sajnálkozott a migránsok szenvedésein, és jól lehordta Magyarországot, amiért "nem tanúsít humanitárius magatartást". 

Nehezen követhetőnek és nem kielégítőnek nevezte Magyarország migránsokkal kapcsolatos eljárását az osztrák belügyminiszter, aki újságíróknak Bécsben azt is megjegyezte, hogy "rendkívül nehéz" az együttműködés a két ország között.
 
  Johanna Mikl-Leitner szombat délután ellátogatott a bécsi Westbahnhofra, ahol menekültekkel beszélgetett és köszönetet mondott az önkénteseknek.
 
"Megszakad a szívem a sok szenvedéstől, amit látok, hogy emberek ilyen hosszú utat tettek meg, mire kimerülten megérkeztek Ausztriába" - fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy a menekültek "itt biztonságban vannak".
 
Szombaton eddig mintegy 6500 ember érkezett Ausztriába Magyarországról, és 2200 már továbbutazott Németországba. Mikl-Leitner szerint a hatóságok, a segélyszervezetek és a rendőrség között kiváló, és annak ellenére is súrlódásmentes az együttműködés, hogy több ezer embert kell ellátni.
 
Arra a kérdésre, hogy a bevándorlók előtt a határok meddig maradnak nyitva, a belügyminiszter azt válaszolta, hogy a jelenlegi helyzet rendkívüli. 
Magyarországnak végre "humanitárius magatartást kell tanúsítania" -
állította fel a hét álszentségi rekordját a miniszter. 
 
Hozzátette ugyanakkor, hogy a dublini rendszernek sok-sok hibája van, például az, hogy nem rendelkezik a menekültek igazságos elosztásáról, és az a feladat, hogy javítsanak rajta, és új stratégiát találjanak.
 
A migrációs válság szerinte azt bizonyítja, hogy "közös Európára" van szükség. "Nem kevesebb, hanem több Európára" - hangoztatta.
Forrás
MTI
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss