Amerika nem engedte repülőre szállni a muzulmánokat

Nem engedtek fel egy angliai muzulmán családot az amerikai hatóságok a Los Angelesbe tartó menetrendszerinti repülőjáratra Londonban december 15-én - közölte szerdán egy brit parlamenti képviselő.

A család tizenegy tagja (két fivér és kilenc gyermekük) rokonait látogatta volna meg az Egyesült Államokban, valamint Disneylandbe is szerettek volna eljutni.

Az egyik testvér, Mohammad Zahid Mahmood szerint egy rendőrtiszt figyelmeztette őket az utolsó pillanatban, hogy az amerikai hatóságok megtagadták tőlük a beszállást. Mahmood megerősítette: semmilyen indoklást nem kapott a döntés okáról és diszkriminációnak nevezte a történteket.

"Az a tény, hogy mi voltunk az egyetlenek, akik ránézésre ázsiainak vagy muzulmánnak tűntünk és arra kértek, hogy lépjünk ki a sorból, elég kellemetlen volt. A gyerekek nagyon nehezen fogadták el" - tette hozzá a férfi.

A The Guardian című brit napilapnak Mahmood kifejtette: "ez az eset az Egyesült Államokban történt terrortámadás következménye, azt gondolják, hogy minden muzulmán fenyegetést jelent az országukra".

Kitért arra, hogy az utazás 9 ezer fontos (csaknem 4 millió forintos) költségét mindeddig nem térítették meg nekik.

Forrás
MTI