2014. 08. 15. 18:59

Amerikai titkosszolgálatokkal vizsgáltatná a Jobbikot egy jogvédő szervezet

Obamától vár segítséget a magyarországi antidemokratikus helyzet megoldására és a szélsőjobb előretörésétől retteg a 131 oldalas, "Nem vagyunk nácik, de" című jelentésében a Human Rights First* amerikai jogvédő szervezet - írta a 444.hu.

Mostani jelentésükben az antiszemitizmus erősödése mellett közlik, hogy az európai szélsőjobboldal kevés kivételtől eltekintve határozottan oroszbarát,sőt azt vizionálják, hogy a Jobbikot Oroszország és Irán pénzelheti.

De arról is írnak, hogy a szélsőjobboldal előretörése mellett a hivatalos magyar politika is rossz irányba fordult, sérelmezik, hogy elkezdődött a liberális demokrácia leépülése.

A szervezet minden eddiginél komolyabb és aktívabb beavatkozást tart szükségesnek a magyar belpolitikába és azt várja, hogy Obama dolgozzon ki programot a magyarországi antidemokratikus folyamatok megfékezésére, megfordítására. Azt várják, hogy az amerikai titkosszolgálatok derítsék fel az általuk magyar szélsőjobboldalnak nevezett orosz és iráni finanszírozását, az illetékes amerikai szervek tárják fel, mely magyar üzletemberek és politikai tisztviselők segítik a "szélsőjobboldalt", és szigeteljék el őket. Majd zsarolással oldanák meg az általuk említett problémákat, vagyis azt várják, hogy az USA tegye egyértelművé, hogy Magyarország a jogállami normák és a liberális demokrácia leépítésével teljes gazdasági, politikai és stratégiai elszigetelődést kockáztat.

444.hu - alfahir.hu