Amikor Rogán vetélkedőket szervezett a Szovjetunióról

Egykor aktív KISZ-es volt és rendszerbarát, mára konzervatív jobboldali és antikommunista lett Rogán Antal, aki annak idején egy helyi pártlapba is közölt cikket, hogy milyen jól működik a KISZ, és például “Ki tud többet a Szovjetunióról” vetélkedőt is tartanak. Ma pedig antikommunista közleményeiből külön hírt ír az MTI, míg a Jobbikéből pedig nem.

Rogán Antal 1989-ben a Vörösmarty Mihály Gimnáziumba járó KISZ-esként cikket írt a szentgotthárdi pártlapba. Sajnálkozott azon, hogy a nyolcvanas években a közel száz százalékos szervezettség a felére esett vissza, ezért egy új mozgalmat hoztak létre, az Iskolai Diákbizottságot. 

Említette az Országos KISZ Értekezletet, mely 1988-ban ült össze, és elhatározták: csak az lehet KISZ tag, aki elfogadja az OKÉ platformját, fizeti a tagdíjat, miegyéb.

Az egyik emlékezetes rendezvény amit tartottak a “Ki tud többet a Szovjetunióról” vetélkedő volt - újságolta a későbbi polgármester hozzátéve, hogy a diákmozgalom jól működik és színesíti a diákéletet.

Manapság pedig Rogán Antal hithű antikommunista lett, Novák Előd pedig Facebook-oldalán jegyzi meg, hogy az 56-os Murányi Leventével közösen jegyzett emlékközleményükből a kommunizmus áldozatainak emléknapjára nem írt külön cikket az MTI, Rogánéből pedig igen.

alfahir.hu