Ásotthalmon gyűltek össze a betyárok

Harmadik alkalommal rendezték meg a hétvégén a Rózsa Sándor Fesztivált Ásotthalmon, az Oszter Sándor Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas színművész fővédnökségével fémjelzett fesztiválon idén először szerveztek lovas felvonulást - írja a Szegedma.hu.

Az immár hagyományosnak mondható fesztivált péntek délután nyitotta meg Oszter Sándor és Toroczkai László, utána a lovas felvonulás keretein belül a résztvevők átmentek a Rúzsa-fához, Rózsa Sándor fájához, a Rózsa Sándor turisztikai emlékút átadására. “Megnyílt egy turisztikai pihenőpont, ahol egy Rózsa Sándort ábrázoló fa dombormű is találkozó, turisztikai információs táblákkal, kirándulóknak pihenőhellyel, valamint ezen az emlékúton van még egy hely, ez a Betyárok Búvóhelye pihenőpont, ahol egy esőbeálló mellett egy fából készült egész alakos betyár szobor is található” – ismertette az ásotthalmi polgármester.
 
A vasárnapig tartó rendezvényen számos hagyományőrző műsort tekinthettek meg a kilátogatók: elsősorban néptánc és népzene alkotta a műsorkínálatot, illetve a zenés-táncos hagyományőrzők mellett a program részét képezte a Körösök Völgye Vitézi Bandérium bemutatója is, szombat este pedig az Apostol együttes koncertje után a mulatós műfaj képviseletében Jolly és Suzy, valamint Bunyós Pityu lépett színpadra.
 
Szombat délután különleges esemény zajlott le Ásotthalmon, hagyományőrző lakodalmat tartottak, ahol az ásotthalmi és a határon túli testvértelepülésről jövő királyhalmi leányokat és legényeket adták össze, a több száz éves lakodalmas hagyományokat felelevenítve a nagyszabású lagzin.
 
További részleteket itt talál.