Átdobják a határon a migránsokat a szerbek

Emlékszünk, ugye, mennyire ki volt akadva a szerb kormány a déli határra tervezett kerítés miatt? Felháborodásukat humanitárius okokkal indokolták, a miniszterelnök még Auschwitzet is emlegette. A Délmagyar riportjából kiderül, valójában miért borultak ki a határzár ötletétől. 
 
 
A portál munkatársai a délvidéki Magyarkanizsán arra lettek figyelmesek, hogy a Belgrádból menetrend szerint érkező busz simán áthajt a megállóhelyen. Autóba ültek, és utána mentek. A járat végül csak három kilométerrel arrébb állt meg, a Tisza ártere mellett. Itt már rendőrök várták, akik a menekülteket leszállították a járműről, majd  a busszal együtt tovább álltak. 
 
Láthatóan rutin intézkedésről van szó, amit minden bizonnyal minden nap megteznek, talán többször is. Az ártérben ácsorgó menekültek az újságíróknak azt mondták: a szerb rendőrök annyi instrukcióval eresztették szélnek őket, hogy 
"sétáljanak a folyó mentén, és akkor eljutnak oda, ahová indultak".
A Délmagyar riporterei a múlt héten a horgosi elágazásnál látták, ahogy a zsaruk 15 migránst szállítanak le egy buszba, és beterelik őket a kukoricásba. A szerb hatóságok szándéka mindkét esetben egyértelműen ugyanaz volt: megakadályozni, hogy a bevándorlók és menekültek akár csak egyetlen éjszakát is Magyarkanizsán töltsenek
és minél hamarabb átdobni őket a magyar határon. 
A magyar kormány azonban csúnyán beleköphet a belgrádi levesbe, ha biztonságos országgá nyilvánítja Szerbiát, így lehetővé téve, hogy az illegális határátlépőket oda küldjék vissza.