2014. 03. 25. 08:39

ATV és Népszabadság: a Jobbik ne szerepeljen a vitán

Az ATV és a Népszabadság szerkesztősége értetlenül áll az előtt, hogy nem egészen két héttel a magyar társadalom legfontosabb eseménye, az országgyűlési választás előtt nincs mód arra, hogy az eséllyel versengő demokratikus erők érdemben kifejthessék elképzeléseiket. Ehhez sem elég akarat, sem méltó fórum nem akadt idáig - olvasható a két balliberális médium felhívásában.

A két szerkesztőség szakpolitikai fórumot hirdet, április 1-jére a külpolitikai, 2-ára az oktatáspolitikai, 3-ára az egészségügyi és 4-ére a gazdaságpolitikai elképzelések megvitatására. Április 5-ére miniszterelnök-jelölti vitát kezdeményeznek. Ez eddig rendben is volna, ám itt jön a felhívásnak azon része, amely - legyünk őszinték - nem lep meg senkit:

"Az ATV és a Népszabadság szerkesztősége deklarálja, hogy a Jobbikot nem tartja a demokratikus erők közé tartozónak. Ekképpen kezdeményezésünk kizárólag az LMP, a Fidesz és a Kormányváltás összefogásának képviselőit érinti. E sorok megjelenésével egyidejűleg fölkérést küldünk a listavezetőknek, így Orbán Viktornak, Schiffer Andrásnak és Mesterházy Attilának, hogy jelöljék ki a szakkérdésekben vitázó politikusokat."

Ennyit tehát a liberalizmusról, toleranciáról és demokráciáról: a két szélsőséges médium még mindig szeretné elhallgatni azt a pártot, amely második erőként milliónyi választópolgár támogatását élvezi, és nem hívná meg a miniszterelnök-jelölti vitára Vona Gábort, a legnépszerűbb ellenézki politikust.

Nol - alfahir.hu