2014. 12. 22. 10:47

Az amerikaiak lőtték le az eltűnt maláj gépet?

malajÉrdemes Lovas István újságíró Facebook oldalát követni, aki Elhallgatott hírek néven hiánypótló sorozatot indított, és olyan híreket közöl, „amelyek valamiért a magyar médiában nem kaptak és várhatóan nem fognak helyet kapni”.

Legfrissebb bejegyzésében a France24 francia állami globális televízió angol nyelvű adására és a francia Paris Match folyóiratra hivatkozva olyan hírinformációkról számol be, amelyek új megvilágításba helyezik a márciusban rejtélyes körülmények között, nyomtalanul eltűnt maláj gép történetét.

"December 18-án adta hírül a France24 francia állami globális televízió angol nyelvű adása (lásd a leírt szöveget honlapjukon), hogy Marc Dugain - egy légitársaság korábbi igazgatója és nyolc francia bestseller szerzője - kifejti, mi történhetett a Malaysia Airlines M370 járat gépével, fedélzetén 239 utassal. Az utasszállító gép az Indiai óceánban lévő Diego Garcia brit sziget mellett tűnt el rejtélyes körülmények között.

A szigeten az amerikaiaknak stratégiai légi- és hírszerző támaszpontja van. /Megjegyzés, amelyet nem hivatalosan a térségben „Az igazság táborának” neveznek./

Dugain a francia Paris Match folyóiratban megjelent hatoldalas cikkében foglalkozik azzal, hogy mi történhetett a géppel. A France24 ennek nyomán beszélt a szerzővel.

Az amerikaiak folyamatosan tagadták, hogy az MH370-es a Diego Garcia szigetnek akár a közelébe is került volna.

Dugain, aki korábban a Proteus Airlines igazgatója volt, a szomszédos Maldív-szigetekre utazott, ahol az ott lakók elmondták a helyi médiának, hogy az eltűnés napján, idén március 8-án, láttak egy hatalmas utasszállító gépet, amely Diego Garcia felé tartott. Dugan szerint a pályájáról ismeretlen okokból letért, majd nyoma veszett gépet az amerikaiak azért is lőhették le, mert egy szeptember 11-i terrortámadásra gyanakodtak, és ezt akarták megakadályozni.

Dugain elmondja, hogy a kutatást olyan műholdas adatokra alapozták, amelyeket a brit Inmarsat szolgáltatott. Az Inmarsat cég igen szorosan együttműködik nyugati hírszerző szervekkel."

alfahir.hu