2012. 12. 01. 16:17

Igazi kirekesztés: nem kerülhet jobbikos a felügyelő bizottságba

Miközben az MSZP XVIII. kerületi frakciója azt hangoztatja, hogy az ellenőrzés és a felelősségre vonás élharcosai, addig ők maguk is akadályozzák az általuk kifogásolt Kft. felügyelő bizottságának felállítását. A szocialisták egy 8 milliós támogatással kapcsolatban felmerült gyanújuk miatt fegyelmi eljárást kezdeményeznek Lévai István Zoltán alpolgármester és Peitler Péter jegyző ellen – írja Hartaházi Miklós, a Jobbik XVIII. kerületi elnöke szombati sajtóközleményében.

A politikus hangsúlyozta: az ügyhöz kapcsolódó FTC-PLER Kft. felügyelő bizottsága azonban annak ellenére nem tudja ellátni munkáját a mai napig, hogy a cég többségi tulajdonosa, tehát az önkormányzat támogatta a három jelöltet. Az egy fideszes, egy KDNP-s és egy jobbikos delegáltból álló FEB azért nem kezdhette el működését, mivel a Kft. kisebbségi tulajdonosai közül ketten nem támogatják a jobbikos delegáltat. Információink szerint Szaniszló Sándor – egyébként MSZP-s fővárosi képviselő –, valamint Rév András tulajdonosok a Jobbik képviselőjét nem a személy, hanem a jelölő szervezet miatt nem szavazták meg.

A Jobbik XVIII. kerületi szervezete felháborítónak tartja, hogy egy demokratikusan megválasztott, több mint nyolcszázezer ember bizalmát elnyerő párt delegáltjának jelölését nyilvánvalóan politikai indokok miatt nem fogadják el ezzel hátráltatva a Kft. ellenőrzését ellátó felügyelő bizottság munkáját. Szervezetünk mindent meg fog tenni azért, hogy a Kft. felügyelő bizottsága végre megkezdhesse munkáját, a Jobbik ugyanis nem csak szavakban tesz azért, hogy rend legyen.

barikad.hu