2015. 02. 19. 19:28

Az MSZP bocsánatot kért Budaházytól

No, nem azért, mert a kormányzásuk alatt full koncepciós perben meghurcolták, és éveken át előzetesben kellett ülnie. "Csak" azért, mert elborult összeesküvés-elméletet terjesztettek róla.

Kicsit messzire vitte az MSZP-t a konteó-vonat, így kénytelenek bocsánatot kérni Budaházy Györgytől. A szocik még egy 2012 január elején, a honlapjukon megjelent írás miatt kényszerültek mea culpázni. Lukács Zoltán, akkori frakcióvezető-helyettes három évvel ezelőtti agymenése szerint

(...) a Fidesz annál a bizonyos tévészékházas balhénál szoros telefonkapcsolatban állt a botrányt generáló agresszív kemény maggal, annak vezetőjével, Budaházy Györggyel.

A meredek összeesküvés-elméletet ráadásul úgy vezeti fel: " Ahogy azt már mindenki tudja..." Lukács annak idején azon akadt ki, hogy "a fideszesített bíróságok" szabadlábra helyezték a 2006-os őszi események emblematikus figuráját. A szocialista politikusból a sokk és a felháborodás nyomán egészen meglepő költői képek buggyantak elő. Például ilyenek:

(...) amikor Orbán Viktor új alaptörvényét nincs demokratikus erő, aki elfogadná, akkor ismét előveszi az utcai botránypolitizálás Belzebubját.

Budaházy György nem hagyta annyiban a dolgot, és jól beperelte az MSZP-t jó hírnevének megsértése miatt. Miután a bíróság előtt Lukács minden bizonnyal nem tudta prezentálni az Orbán Viktorral folytatott szupertitkos telefonbeszélgetések felvételeit, a szocik csúnyán elbukták az ügyet.

Az első fokú ítélet 2012-ben, de a másodfokú is még 2013-ban született. A párt tehát nem sietett eleget tenni a verdikt által szabott kötelességének.