Az Orbán-Simicska háború miatt nem épül meg a gát Vácon?

Hiába Fördős Attila fél évtizedes ígérete, a legújabb Közbeszerzési Értesítő szerint már vissza is vonták a váci mobilgát építésére vonatkozó közbeszerzést. Az első ütem visszavont pályázata egyébként a börtön és a rév közötti szakasz felépítését tartalmazta volna - írja közleményében Tótváradi-Nagy Bence, a Jobbik váci szervezetének alelnöke.

A politikus emlékeztet: korábban már felhívták a figyelmet arra, hogy komoly probléma van a mobilgát kivitelezésével kapcsolatban, leginkább a háttérben zajló országos szintű politikai vita miatt, miszerint a Közgép vezetőjének, Simicska Lajosnak megromlott a viszonya Orbán Viktorral.

Tótváradi-Nagy Bence úgy látja, sajnos beigazolódni látszik a jóslatuk, pedig a Dunát nem fogják érdekelni a közbeszerzési viták, 2013-ban már bizonyította,hogy bármelyik évben lehet egy újabb rekordárvíz és akkor a város illetve a lakosság ismét komoly kihívások elé nézhet.

A Jobbik felszólítja a városvezetést, hogy minél előbb álljanak ki, és egyértelműen tájékoztassák a lakosságot, hogy miért kellett visszavonni a pályázatot és van-e még esély egyáltalán arra, hogy belátható időn belül mobilgát védheti a várost.