2016. 07. 15. 10:41

Azonosították a merénylőt – így már biztos, hogy egy tunéziai férfi gyilkolt Nizzában

A francia hatóságok azonosították a nizzai terrorcselekmény elkövetőjét, a férfi valóban az a 31 éves, tunéziai születésű, Nizzában élő ember volt, akinek a személyazonosító iratait már korábban megtalálták a tömeggyilkossághoz használt teherautóban - értesült az AFP pénteken rendőrségi forrásból.

Az elkövető, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, nem volt ismeretlen a francia rendőrség előtt, pitiáner bűnözőként tartották számon, ám nem került a titkosszolgálatok látóterébe.

A hivatalos források azt is megerősítették, hogy a támadáshoz használta tehergépjárműben  kézigránátokat találtak, ami arra utal, hogy a férfi még ennél is brutálisabb vérengzésre készült.

A korábbi információkhoz képest annyit pontosítottak a hatóságok, hogy a férfinak nem volt francia állampolgársága, csak tunéziai.

Ugyanez a nyilatkozó forrás hozzátette, hogy a rendőrség több akcióba kezdett pénteken, egyebek között magában a dél-franciaországi városban is.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel

Frissítés

A Sputnik információi szerint a francia nyomozók egy másik személyi igazolványt is találtak a teherautóban, de ennek adatait egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Eközben egy robbanószerrel megrakott furgont találtak a tunéziai férfi lakásának közelében, a tűzszerészek már dolgoznak a helyszínen.