2014. 03. 17. 09:28

Azt se tudta a binszniszpárt jelöltje, kinek a színeiben indul

Bizniszpártok jelöltjei és naiv idealisták egyaránt ott lesznek majd az idei parlamenti választásokon - írja az Index. A portál Borsodban készített riportot, ami hemzseg az ilyen jellegű indulóktól.

Csak a kazincbarcikai választókerületben negyven felett volt az indulók száma, de Ózdon is több mint harmincan akartak bekerülni a parlamentbe.

Az ötezres lélekszámú Ongán egy testvérpár, Budai Katalin és Mária is jelölt, ahogy sógoruk, Horváth Zoltán is. Budai Mária a portál kérdésére, hogy miért is indult el a választáson, így felelt: "Egy rokonom szólt, hogy lenne egy lehetőség. Mert van ez az új párt, az ÚMP. Az egyébként azt jelenti, hogy Új Magyarország Párt". Azt már nem tudta megmondani, hogy ki a szervezet elnöke, csak arra emlékezett, hogy furcsa neve van. Horváth Zoltán az Új Dimenzió Párt jelöltje, őt a miskolci kukáktól kereste meg egy ismerőse, hogy induljon.

Budai Katalin a kamu "Együtt 2014" jelöltje, melynek semmi köze Bajnaiék szervezetéhez. Katalint az Index újságírója tájékoztatta arról, hogy mit is jelent ez, a hölgy ugyanis szentül meg volt győződve arról, hogy a szocialisták jelöltjeként indult el. Végül azt mondja: "Nézzék, én ehhez nem értek. Hívják fel a férjemet, az tudni fogja."

A teljes riport itt olvasható.

Index - alfahir.hu