Bajnai félmilliós sérelemdíjat fizethet Gaudinak

A Fővárosi Törvényszék 2015. december 3-án elsőfokú ítéletével arra kötelezte Bajnai Gordont, hogy fizessen félmillió forint sérelemdíjat és az ATV-ben saját költségén közzéteendő közleményben adjon elégtételt dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvédnek, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetőjének, amiért róla valótlanul és jó hírnevét sértően azt állította tavaly az EP listavezetők ATV-n folyt záró tévévitájában, hogy ő köpködött a Kossuth téren - olvasható a nemzeti jogvédő honlapján.

A nemzeti jogvédő ellen a tavaly május 6-i földvédő tüntetésen történt Pásztor Istvánt ért indcidens miatt átfogó sajtótámadás és büntető, illetve fegyelmi eljárás is indult. Gaudi-Nagy ellentámadásba lendült és jó hírnevének megsértése miatt személyiségi pert indított a Hajdú-Bét ügy, majd az egyéves "szakértői" kormányfőségéről hírhedtté vált Bajnai Gordon ellen - írja Gaudi-Nagy.
 
Mint ismerteti: a tavalyi EP választáson ismét megbukott és az elszámoltatás elől a gazdasági életbe visszavonult Bajnai egyetlen tárgyaláson sem jelent meg, gyáván megfutamodott és nem vállalta tettének következményeit. Az ítélet egy újabb lépés annak érdekében, hogy a közéletben tűrhetetlenül elszaporodott személyeskedő, lejárató jellegű hazugságokkal szemben végre megfelelő szankciókkal lehessen fellépni. A bíróság által kiszabott sérelemdíj azonban nem tekinthető arányos büntetésnek és elrettentő erejűnek, így a nemzeti jogvédő megfontolja a fellebbezést.