2014. 02. 25. 09:56

Baltával támadt Győzikére saját nagybátyja

Baltával és késsel támadt saját nagybátyja Gáspár Győzőre. A Blikk megtudta: vasárnap délelőtt kiabálással, fenyegetőzéssel indult a nap a Gáspár család nógrádmegyeri otthonában. Győzike nagybátyja baltával a kezében érkezett a családi házhoz, ahol hosszas kiabálás közepette Győzővel akart beszélni.

Egy szomszéd a lapnak elmondta: “arra lettünk figyelmesek, hogy valaki nagyon kiabál. Nem szokásos ez itt az utcában, úgyhogy azonnal kiszaladtam, hogy megnézzem, mi történik. Akkor vettem észre, hogy Győziék kapuja előtt a nagybátyja áll késsel és baltával a kezében. Egy család lévén nem tudtam, mi lehet olyan súlyos, hogy valaki késsel támadjon a rokonára, de aztán az ordibálásból úgy vettem ki, hogy pénz lehet a háttérben."

A Blikk megkereste Gáspár Győzőt, aki nem tagadta, valóban nagybátyja támadt rá a családra, méghozzá azért, mert Győzike szerette volna visszakérni azt a pénzt, amit korábban a nagybátyja lányának adott kölcsön.

Az “énekes” elmondta, többször szóltak már nekik, hogy adják meg a kölcsönt, hiszen az üzletüket felfuttatták, telik is rá, de nem hajlandók fizetni. Vasárnap is ebből indult a vita, telefonon beszéltünk, és alig pár perccel később édesapám testvére már a kapuban volt, baltával a kezében. 

”Még most is tiszta ideg vagyok, arról nem is beszélve, hogy a gyerekek mennyire megijedtek. Szerencsére a kapun nem tudott bejutni a nagybátyám, mert Bazsi kutyám megállította; bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha baltával a kezében közelebb kerül. Így csak a kapun keresztül szitkozódott, és megfenyegetett, hogy megöl mindannyiunkat” – magyarázta Győzike.

Hozzátette: “édesapám teljesen összeomlott, nem hiszi el, hogy a saját testvére tényleg képes lett volna nekünk rontani. Pedig így van, ha sikerül bejutnia a kapun, biztos, hogy nekünk jön. Mire kiértek a rendőrök, ő már elmenekült, de ettől függetlenül édesanyám feljelentést tett ellene.”

Ma, kedden a lap arról ír, hogy azóta sem sikerült megoldani a helyzetet. “Bevallom, időm sem volt foglalkozni ezzel, hiszen folyamatosan forgatunk, de még ma sem tértem igazán magamhoz. A leginkább azonban édesapám van elkeseredve. Őt teljesen lesújtották a történtek. Képtelen elhinni, hogy a saját testvére akart ránk támadni” – magyarázta a Blikknek Győzike.

Blikk - alfahir.hu