2014. 03. 19. 18:08

Bar!kád: Miért béna a magyar külügy?

bariPörzse Sándor: Gyűlölet gyűlölet hátán

Tudtuk, hogy a gyűlöletkampány beindul ellenünk. Talán helyesebb a „fokozódik” kifejezés. Mégis most, amikor e sorokat írom, egészen nyugodt vagyok. Ezek ugyanis csak a szokásos pitiségek. Miközben sorra derülnek ki fideszes földmutyik, szoci pénzlenyúlások, és csatasorba állították a komplett úgynevezett jobb- és baloldali sajtót, televíziót, az egészet izraeli-amerikai stratégák szervezik mindkét oldalon, pénz pedig van rá dögivel, de mindössze ennyit tudnak összeszedni?

Vona Gábor: Nyílt levél Orbán Viktornak

Miniszterelnök úr, én állok elébe a vitának. Állok elébe annak, hogy Önnel érveket, programpontokat, jövőképeket ütköztessek egy élő tévévita keretében. Az embereknek nagy igényük lenne rá, az Önök szavazóinak is, ebben biztos vagyok. (…) Kérem, ne futamodjon meg a vita elől! Álljunk ki egymás ellen szemtől szemben, és vitassuk meg a választási programjainkat! Őszintén, tisztességgel és nyitottsággal. Képes lenne rá, Miniszterelnök úr?

Miért béna a magyar külügy?

Diplomatától szokatlan, majdhogynem filozofikus tanulmányt közölt Farkas Géza, a Pozsonyból három éve botrányos körülmények közt hazahívott egykori konzul a Felvidék problémájáról a jobboldali értelmiség folyóiratában, a Magyar Hüperión 2014. februári számában. A tanácsost 2011-ben egy interjúja miatt (Trianon Szlovákiát is sújtja, Bumm.sk, 2011. február 9.), amelyben a szlovák történelemhamisítások ellen emelt szót, először kirúgással fenyegették meg a munkahelyén, majd a Jobbik parlamenti interpellációja nyomán „csupán” hazahívták, úgymond szakmai okokból.

Talpra, magyar!

A zord időjárás ellenére több ezren vettek részt a Jobbik Talpra, magyar! jelszóval meghirdetett március 15-ei ünnepi rendezvényén, amely a Kodály köröndön kezdődött és a Deák téri nagygyűléssel zárult.

Börtönből a pártházba

Zuschlag János egy Fideszhez közelálló kiadó segítségével visszahelyezte magát a politikai palettára. Beszél a múltról, Gyurcsányról, a szocikról, de nem mond semmi újat, semmit, amit eddig nem tudhattunk. Zuschlag íratott magáról egy könyvet, amelyben a legfőbb kérdésről nem beszélt. Arról, hogy a közpénzek felhasználásának szabálytalan rendszerében elmondása szerint főszerepet játszó Gyurcsány Ferencről, Mesterházy Attiláról és a többiekről miért 2014-ben és miért egy könyvben mesélt, és miért nem 2007-ben vádlottként a bíróság előtt. Megérte hat évet ülni értük?

Nincs több korrupció, nincs több mutyi!

Március közepéig a Fidesznek egy négy, a nagy baloldali összefogásnak pedig egy nyolc pontból álló programnak nevezett lapocskával sikerült a választópolgárok elé állnia. A Jobbik 85 oldalas dokumentuma ezzel szemben részletesen tárgyalja az országot érintő problémákat, tabutémákat, és egyedüliként fogalmaz meg valódi, költségvetési vonzatokra, illetve anyagi forrásokra kiterjedő megoldási javaslatokat. A nemzeti párt továbbra is szorgalmazza a miniszterelnök-jelölti vitát, ám úgy tűnik, Orbán Viktor az említett okok miatt ismét megfutamodik a kihívás elől.

Beindultak: a Jobbik ellen a Fidesz és a Hit Gyülekezete

Szűk egy hónappal az országgyűlési választás előtt megkezdte Jobbik-ellenes kampányát a Fidesz. Bár a pártnak nincs választási programja, a fideszes vezetőket ez sem zavarja abban, hogy hozzá nem értéssel vádolják meg a Jobbikot. A Fidesszel egy időben a Hit Gyülekezetéhez köthető „Szavazz a Jobbik ellen” Facebook-csoport is utcára vonult, ők arra biztatnak, hogy bárkire lehet szavazni, csak a Jobbikra nem.

„A befektetők már a spájzban vannak”

Nemzetközi konferenciát szervezett a Jobbik az Anyaföldvédelmi Kerekasztallal közösen a Csatlakozási Szerződés földről szóló rendelkezései felülvizsgálatának, illetve módosításának szakmai előkészítéséről. A március 14-i, a Radisson Blu Béke Hotelben megtartott történelmi jelentőségű rendezvényen horvát és lengyel szakemberek is beszédet tartottak, majd aláírtak egy közép-európai szövetség megalakulásáról szóló nyilatkozatot.

Kiaknázatlan lehetőségek

A magyarok nem, az írek és a görögök viszont több esetben is a nemzeti érdekérvényesítés útjára léptek az EU-val szemben. – Az Iránytű Intézet elemzése.

Március 15.: választásra fordulva

Az ünnep kitűnő lehetőséget biztosított a pártok számára szavazóik mozgósítására, aktivitásuk felkeltésére, erődemonstrációra. – Az Iránytű Intézet elemzése.

Megmenekült a magyar akác az uniós haláltól

Az Európai Unió újabb korlátozásokkal akarta sújtani Magyarországot, most éppen az akácfában találtak kivetnivalót, amely lépés tönkretette volna a magyar méhészeti ágazatot, ráadásul fontos fűtőeszközétől fosztották volna meg a lakosságot.

A tehénlepény felmagasztalása és a kultúra elzüllesztése a XX. században

A liberális vírus egyik célpontja a lelki ember immunrendszere: az Istenbe vetett hit és a nemzeti (vérségi, családi) közösséghez való tartozás gyökereinek felszámolása. A szervezetbe való behatolás egyik eszközének a kulturális életet és a művészetet használják.

A vérszívástól a csángó bácsi pálinkájáig

A labdarúgás egy nemzetösszetartó erő – nyilatkozta a Bar!kádnak Mátyus János, a REAC vezetőedzője. A Ferencváros és a Kispest volt válogatott játékosa, aki az edzősködés mellett a Fradi-szurkolók által alapított, BLSZ I-ben szereplő FFC játékosa is, úgy látja, a magyar labdarúgás az utolsó pillanatához érkezett, amikor még visszahozható a sírból. Mátyus szerint erre azért is van szükség, hogy minél hamarabb a magyar világsztár labdarúgók legyenek a fiatalok példaképei, ne pedig a valóságshow-k percemberei.

Március idusa Biharban

A város még álmát alussza, mikor mi elindulunk hosszú utunkra Erdélyország felé. A hajnal a hajdúsági rónaságon ér bennünket, ahol 1847-ben maga Petőfi is átutazott. Ő még Dél-Amerika őserdeihez hasonlította a szabályozatlan Tisza világát, de nem mulasztotta el figyelmeztetni a jövendőt, mikor majd a folyó nem szilaj csikóként, kénye-kedve szerint fogja bekalandozni a tájat.

Keresse csütörtökönként az újságárusoknál vagy a http://www.dimag.hu/magazin/Barikad weboldalon!

 

alfahir.hu