2014. 12. 04. 20:13

Bénán sodródunk az éjszakába

Az Ukrajnában zajló fegyveres konfliktust is tekintve Magyarország számára egyre veszélyesebb szituáció kezd kialakulni. Ma már nem pusztán arról van szó, hogy Magyarországtól ezernyi kilométerekre van egy háborús konfliktus, hanem arról, hogy az ország egyre inkább belesodródik egy közvetlen háborúba. Ezzel a veszéllyel mindenképp tisztában kell lenni – jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerdán. Ebben a helyzetben most nem lehet fontosabb feladatunk annál, mint hogy megakadályozzuk nemzetünk és hazánk ismételt feláldozását a nagyhatalmi érdekek oltárán.

aAz emberiség első krízise rögtön a Teremtés hatodik napján bekövetkezett.

Ádám testi, tudásbeli fejlődésétől megszédülve, egyszeriben fáradtságot, elgyengülést tapasztalt, miközben a fényt hozó Nap eltűnt a láthatáron, és körülölelte őt a sötétség.

Ádám csalódottan vette tudomásul, hiába a Paradicsom minden szépsége, sokszínűsége, ha ilyen rövid az élet, hiszen mindent elnyelt ez a fekete éjszaka. Dacossá vált, büszkeséggel eltöltve küzdött a Teremtővel, a természet törvényeivel, próbálta elodázni az elcsendesedés, a megnyugvás pillanatát. Lopni akart még néhány percet, mert nem tudta, hogy az éjszakát a hajnal, amit aztán egy új nap, egy új esély követ. Azonban, ha a birtoklási vágy okozta eufória élvezete helyett inkább létének megismerésére szánta volna idejét, bizonyára kevesebb félelemmel tekintett volna a jövőbe, sőt felkészülten várta volna az elkövetkező holnapot.

Ez mentalitás kérdése.

Ugyanakkor nem elég a feltételezett tudás, elengedhetetlen a mindennapi cselekvés, a jövőnk tudatos tervezése.

Jelen pillanatban úgy tűnik, bénán sodródunk nemzetünk, értékeink, tudásunk, hagyományaink alkonyát, pusztulását eredményező háború felé.

A válságot nem mi szítottuk, érdekeinket nem szolgálja, mégis hazánk szenvedi el annak súlyos következményeit, már most is, hiszen a magyar mezőgazdaság jelenleg is komoly bevételkieséssel számol az orosz piacok korlátozása miatt. Egy geopolitikai játszmában, ahol két szuperhatalom energiaipari érdekeltségek miatt cívódik, egy szűkülő piac újrafelosztásáért küzd, Magyarországnak nem szabad felsorakoznia a sakktáblán, főleg úgy, hogy csak egy feláldozható gyalog szerepét szánják neki.

Az elmúlt évtized kormányai olyan szerencsétlenül lavíroztak, manővereztek a nemzetközi terepen, hogy most már komolyan aggódnunk kell hazánk semlegességéért, szuverenitásáért.

Nem szabad bedőlni az olcsó szólamoknak, hogy konkrét, akár  - a NATO kötelékében - katonai lépéssekkel, semlegességünket veszélyeztető álláspontot képviseljünk az Egyesült Államok és Oroszország közötti konfliktusban. Nekünk Magyarország gyarapodására kell koncentrálnunk, békében fejlődni, erősödni. Ezzel párhuzamosan mindennél fontosabb, hogy a társadalmunk széthulló szövetét is képesek legyünk megerősíteni.

Egyre világosabb, Orbán kétkulacsos, „pávatáncos” politikája egy újabb nemzeti tragédia irányába vezet.

Közeledik az alkonyat, itt az ideje, hogy megállítsuk, lefékezzük a sodródásunk, hogy (át)értékeljük a helyzetünket.

Magyarországnak egyetlen érdeke, hogy ebben a geopolitikai viszályban semmilyen szerepet ne vállaljon, semelyik oldalon sem. Nyomást kell gyakorolni a kormányra, hogy biztosítsa hazánk semlegességét, ne legyen nemzetünk soha többé áldozati bárány! Se a csonka országban élők, se a gúnyhatáron túl, a kárpátaljai testvéreink.

alfahir.hu