2014. 12. 22. 09:47

Bencsik szerint puccsot terveznek Orbán ellen

bencsikA Demokrata főszerkesztője Facebook oldalán arról írt, hogy Az elszigetelt Magyarország és a globális világ című Budapesten rendezett külpolitikai konferencián egy zártkörű háttérbeszélgetésen Orbán Viktor konspiratív eltávolításáról beszéltek.

„A bizalmas beszélgetésen, melyen igen kevesen vettek részt, megbízható forrásunk szerint Gyurcsány Ferenc megerősítette, hogy Orbán Viktor gondolkodásából hiányzik az együttműködés elfogadása, barát-ellenség dichotómiában látja a világot. Ezért a jelenlévő Paul Lendvai és az Egyesült Államok ideiglenes ügyvivője, André Goodfriend álláspontját is elfogadva, három név hangzott el, akiket a jelenlévők szívesen üdvözölnének Orbán Viktor székében: Navracsics Tibor, Pokorni Zoltán és Varga Mihály. A globalizmus helyi rezidensei úgy vélték, nevezett személyekkel elindulhatna úgymond az értelmes párbeszéd Amerika és Magyarország között” – írta Facebook oldalán Bencsik.

A Demokrata főszerkesztője által megemlített - „hírbe hozott” - három fideszes politikus neve már csak azért is érdekes találgatásokra ad okot, mert köztük szerepel Pokorni Zoltán, akinek urizálással kapcsolatos kijelentése nyilvános üzengetős hadjáratot indított el a Fideszben. A sajtóban pedig találgatások indultak el a Fideszen belüli törésvonalakról, amelyeknek meglétét végül – a Pokorni mellett kiálló - Kövér László is elismerte. Vajon Bencsik csak spekulál „rejtélyes forrásait” emlegetve, és valójában a napi sajtóhíreket építette be suttogó propagandájába, vagy máshonnan „súgták” neki, hogy Pokornit szerepeltesse az amerikaiak egyik „kedvenceként”?

alfahir.hu