2014. 12. 22. 11:45

Bolti lopáson érték tetten Lázárt

Őrizetbe vették a kiskunfélegyházi rendőrök azt az L. Lázárt, aki a megalapozott gyanú szerint 5 tanyára tört be és ugyanabba az üzletbe tért vissza lopni - írja a police.hu.

L. Lázár a decemberi enyhe időt kihasználva úgy határozott, hogy egy kiadós sétára indul. Hogy ne legyen céltalan a gyaloglása, betért egy kiskunfélegyházi áruházba is. Itt élelmiszereket, kesztyűt és mobiltelefon-kártyákat vett magához, ezeket azonban a pénztárnál elfelejtette kifizetni. Rosszall

A nyomozás során beszerzett információk alapján kiderült, hogy a férfi egy korábban, ugyanabból az üzletből eltulajdonított kabátba rejtette el a termékeket.

Utóbb derült ki, hogy L. Lázár szívesen sétál a kiskunfélegyházi tanyavilágban is. Lázár nem volt válogatós, gyakorlatilag a koszon kívül itt is mindent ellopott. Zsákmányolt többek között: hőcserélőket, sarokcsiszolót, hegesztőtrafót, szerszámokat, kerékpárt, talicskát, benzines kannákat, gázpalackot, rádiót, szögvasat és egyéb használati tárgyakat, valamint vaslemezeket tulajdonított el. Volt olyan ingatlan, ahova 4 alkalommal tért vissza lopni.

Ravasz módon lopott bringát

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2014 szeptemberében, egy kiskunfélegyházi áruház melletti kerékpártárolóban egy, az első kerekére helyezett lakattal lezárt kerékpár vázát kicsavarozta, majd a mellette lévő kerékpár - amely a hátsó kerekén lévő lakattal volt lezárva - első kerekét átrakta a kiszerelt vázba, majd az így összerakott kerékpárral távozott a helyszínről.

A ritka ronda bicikli (Fotó: police.hu)

A rendőrök házkutatást tartottak L. Lázár tartózkodási helyén, melynek során megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított tárgyak többségét. A férfit lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Az idei karácsonyt a rabtársaival ünnepli.

alfahir.hu