Breaking: elfogták az ároktői gyilkosokat!

képA 26 éves Rostás Henrik és az 51 éves id. Rostás Elemér Svájcban bujkált, a rendőrség nemzetközi együttműködés keretében kapta el a múlt héten megszökött cigánybűnözőket.

Elfogták az ároktői banda házi őrizetből megszökött két tagját Svájcban szerda kora este - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata a rendőrség honlapján.

A 26 éves Rostás Henrik és az 51 éves id. Rostás Elemér a házi őrizet szabályait megszegve pénteken ismeretlen helyre távozott ároktői lakásáról. Elfogásuk érdekében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a nemzetközi együttműködés lehetőségeit is igénybe vette, és a Svájci Szövetségi Rendőrség célkörözési egysége Oftringenben elfogta a két férfit - írta a rendőrség.

A Jobbik korábban a házi őrizet kényszerintézkedésként való alkalmazására tett javaslatot azon bűnelkövetők esetében, akiknél a minimálisan kiszabható szabadságvesztés nem éri el az öt évet. A nemzeti radikális párt továbbá megvonná az elítéltektől az eltávozás lehetőségét, és látogatókat sem fogadhatnának.

A vádlottak 2008-2009-ben tucatnyi alkalommal támadtak rá gátlástalan, embertelen módon 70-80 éves emberekre Budapest peremkerületeiben és vidéken. Két idős ember belehalt sérüléseibe, és a vádhatóság szerint több másik esetben is megállapítható az emberölés kísérlete. Az ügy előzményeit és a cigánybűnözők szökéséről szóló korábbi írásainkat a kapcsolódó cikkek között olvashatják.

MTI nyomán: alfahir.hu