2015. 01. 31. 14:36

Brutális ukrán tüzérségi támadás Donyeckben: 12 ártatlan halott (18+)

Amíg a nyugati világ nagy része azzal volt elfoglalva pénteken, hogy egy egyébként fegyvertelen orosz Tu-95-ös repülőgép elrepült az öreg kontinenst és Nagy-Britanniát elválasztó La Manche felett, addig az ukrán hadsereg tüzérsége ismét tüzet nyitott Donyeck városának civil lakosságára. Figyelem, megrázó videófelvételek!

Péntek reggel ismét egy troli buszmegállójába csapódott egy ukrán gránát, ahol két, az egyébként a helyi járatú buszra várakozó civil halt meg.
 
A város centrumában eközben épp elkezdődött az egyébként a kijevi hadsereg által is fegyverrel támogatott ukrán milíciák által nehezen bejutott segélycsomagok osztása. Az ukrán hadsereg itt nem találhatott felkelőket, mégis közéjük lőtt, öt ártatlan rászoruló halálát okozva. 

 
A brutális emberiesség ellenes bűncselekmény ironikusan az Európa Hotel előtti kis placcon történt.
 
A nap folyamán további öt civil vesztette életét az ukránok véletlenszerű bombázásainak következtében.  Az utcákat leszakadt végtagok és elesett emberek terítik Donyeckben. Ne lepődjünk meg azon, ha a hírek között ezeket a tragikus eseteket nem olvashattuk, hiszen megszokhattuk, hogy az amerikai–nyugati érdekek szerinti tájékoztatási rendszer csak akkor számol be a tragikus esetekről, ha az fordítva történik.

 
A felkelők képviselője, a Donyecki Népköztársaság alelnöke, Denis Pushilin kijelentette, tovább fogják az előrenyomuló támadásokat folytatni, amíg el nem érik az ukrán tüzérségállásokat, hogy azokat elfoglalva meg tudják védeni az ártatlan civil lakosságot a további bombázásoktól és gránáttámadásoktól. Azt mondta: „A helyzet egyre rosszabb lesz, ami arra kényszerít minket, hogy előrenyomuljunk, offenzívába kezdjünk”.
 
NZS