2016. 08. 30. 16:39

Bürokráciacsökkentés: lemondott a NEFI főigazgatója

Szeptember 1-jével távozik posztjáról Török Krisztina, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) főigazgatója - tájékoztatta az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) kedden az MTI-t.

A közlés szerint Török Krisztina személyes okok miatt távozik posztjáról, és a jövőben az országos tisztifőorvos felkérésére az OTH munkáját segíti, értesült az MTI.

Beolvadás

Mint ismert, a NEFI a Lázár János-féle bürokráciacsökkentésnek esik áldozatul, az Intézetet is az Állami Egészségügyi Ellátó Központba olvasztják bele.

 

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet egyébként az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) speciális országos népegészségügyi módszertani háttérintézménye, melynek fő működési területei az egészségfejlesztés, a lakóhelyközeli egészségügyi ellátás, kiemelten az alapellátás és a gyermekegészségügy. Tevékenységének fókuszában egyrészt az elsődleges megelőzés, azaz az egészséges életmód támogatása és a kockázati egészségmagatartások visszaszorítása, másrészt a lakóhelyközeli ellátás szolgáltatásainak népegészségügyi szempontú megerősítése áll.

Török Krisztina korábban a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőségi- és Szervezetfejlesztési Intézet főigazgatója volt, azt megelőzően pedig az Egészségügyi Minőségfejlesztési és Kórháztechnikai Intézetet vezette.