2014. 03. 31. 09:51

Cigányok támadtak a Jobbik lakossági fórumára tartó fiatalra

Jászladányban tartott lakossági fórumot Budai Lóránt országgyűlési képviselőjelölt vendégeivel, a Szebb Jövőért Magyar Önvédelem két vezetőjével László Attila elnökkel és Csákvári Lajos alelnökkel. A fórumra tartó fiatalemberre cigányok támadtak. Olvasói beszámoló.

A rendezvény már az elején rendhagyónak indult, mivel a nagyfokú érdeklődés miatt a Művelődési Ház kisterméből át kellett költözködni az épület nagytermébe.

Körülbelül fél órája tarthatott a fórum, mikor egy hölgy lépett be a terembe, sietősen indult a színpad felé, majd szót kért. Felindulva közölte, hogy a fórumra igyekvő fiát négy cigány megtámadta az utcán.

A fórumon tartózkodó Szebb Jövőért Magyar Önvédelem tagjai azonnal - szinte egyszerre –ugrottak fel a helyükről és indultak az események nyomába.

A lakossági fórum ettől az incidenstől ugyan folytatódott tovább, viszont az aktivisták ez idő alatt kézbe vették az ügyet.

Az utcán az eset hatása alatt álló, még reszkető fiatalember elmondta, a lakossági fórumra indulva két cigány származású helyi lakos szegődött a nyomába, majd az egyik ház bejáratából másik két cigány ugrott elé és gyakorlatilag bekerítették őt.

Közben valahogy szerencsére sikerült kicsúsznia a kezük közül, és futásnak eredt.
Az időközben - a párjával gépkocsival arra közlekedő – édesanyja még hallotta az „úgy is elkapunk, megölünk, megdöglesz” fenyegetéseket.

Kérdésünkre a fiatalember elmondta: ő nem tudja mi lehetett az oka a támadásnak, nagy valószínűséggel a helyi cigányok leshették a lakossági fórumra igyekvő helyi lakosokat és mivel rajta egy nemzeti jelképpel állátott kitűző volt, megtámadták.

Az anya nem szeretett volna rendőrségre menni, mert félt annak megtorló következményétől, és úgy gondolta, a rendőrség úgysem tesz semmit.

A Szebb Jövőért Polgárőrök helyszínen tartózkodó jogásza végül rábírta a még mindig reszkető fiatalembert és édesanyját, hogy saját érdekükben tegyék meg a feljelentést.

A rendőrségre érkezve viszont az édesanya sejtései látszódtak beigazolódni, mivel az ott tartózkodó szolgálatos rendőr ugyan közreműködőnek tűnt, viszont az első körben elmondottak alapján úgy ítélte, mivel személyi sérülés nem történt, az ügy nem kíván további intézkedést.

Ekkor vette kézbe az egyesület jogásza a folyamatokat és közölte a szolgálatos rendőrrel, hogy életveszélyes fenyegetés, garázdaság miatt igenis célszerű lenne nyomozást folytatni az eset miatt. Nyomatékosítva közölte: ameddig nem veszik fel a jegyzőkönyvet, addig ő egy tapodtat sem mozdul el a rendőrségről, a lakossági fórum után pedig még többen fognak hozzá csatlakozni.

Végül elkészült egy jegyzőkönyv és nagy valószínűséggel életveszélyes fenyegetés, garázdaság miatt megindul a nyomozást az ügyben. Keddre ígért a rendőrség további tájékoztatást az eset kapcsán.

Az édes anyával történt telefonos beszélgetés után azóta megtudtuk, hogy még aznap este felsorakoztatták a rendőrség előtt a négy feltételezett elkövetőt, majd kihallgatták őket.

A Jobbik és a Szebb Jövőért tagnapi fóruma úgy tűnik, egy kissé felkavarta az állóvizet a településen.

Olyannyira, hogy már a helyi katolikus pap is reagált az tegnapi eseményekre. Ő egy megrendezett politikai színjátéknak ítélte meg a tegnapi eseményeket és ezt a véleményét közzé tette Facebookon is.

A lakosság ezen felháborodott, legutóbbi információink szerint néhány óra elteltével a pap, miután tájékozódott az ügyben, tiszteletre méltóan elismerte tévedését és elnézést is kért kirohanásáért.

alfahir.hu