2014. 08. 22. 16:07

Csak a Jobbik indul tiszta lappal Szentendrén

Szentendrén az elmúlt években a mutyipolitika és korrupció, valamint egy Fidesz közeli oligarcha dirigálása határozta meg az önkormányzat működését. A Jobbik friss erőként felszámolná a korrupciót és azonnal megindítaná az elszámoltatást.

Első számú feladatnak tekintem, hogy élesszük fel Szentendrét, mert most mély álomban alszik, szeretnénk lendületbe hozni a turizmust, tervezzük az ipar fellendítését is, az a célunk, hogy beinduljon a gazdasági-, kulturális- és turisztikai közélet városunkban – közölte pénteki sajtótájékoztatóján Holló István, Szentendre jobbikos polgármester-jelöltje. Hozzátette: pártja még több vállalkozást csábítana Szentendrére, ezáltal nőne a település bevétele. Holló közölte: polgármestersége esetén csökkentené a kis-és közepes cégek adóterheit, kiemelt feladatának tekintené a korrupció elleni küzdelmet, támogatná a fiatalok letelepedését és a sportot is.

„A Jobbik Szentendre mind a tíz választókörzetében indít egyéni képviselő-jelölteket” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Pál Gábor, a párt helyi szervezetének elnöke. Hozzátette: helyben önálló programot készítettek, amelynek pontjai kivétel nélkül a szentendreiek valós problémáival foglalkoznak. Pál Gábor megjegyezte: Szentendre minden kerülete lepusztult állapotban van, köszönhetően az elmúlt 8-12 évben mutatkozó politikai garnitúrának. A fideszes városvezetés maximálta a helyi adókat, bevezették az ingatlanadót, áldatlan állapotok alakultak ki a HÉV-állomáson és környékén, amely cigányok és hajléktalanok zajától hangos, az utak közlekedésre alkalmatlanok, a bicikli utak is katasztrofális állapotban vannak.  Pál kiemelte: ezenkívül a várost kiszolgáltatták a Raiffaisen Banknak, a mutyipolitika és korrupció, valamint egy Fidesz közeli oligarcha dirigálása határozta meg az önkormányzat működését, ellehetetlenítették a helyi vállalkozókat és vendéglátósok jó részét, drasztikusan csökkentették a tömegsportok és a művészetoktatás támogatását, vagyis felszámolták a szentendrei emberek bizalmát. A helyi Jobbik elnöke hangsúlyozta: pártja ezt szeretné újjáépíteni, friss erőként mérsékelnék a helyi adókat, családonként egy ingatlanig megszüntetnék az ingatlanadót, valódi közbiztonságot teremtenének, leaszfaltoznák a földutakat és felújítanák a köztereket, felszámolnák a korrupciót és azonnal megindítanák az elszámoltatást. A Jobbik a garancia arra, hogy sem pénzintézetek, sem oligarchák nem szólhatnak bele a város működésébe – zárta mondandóját Pál Gábor.   

alfahir.hu