2014. 03. 13. 09:30

Csak azt nézik, amit mond

sProgram híján a Fidesz Orbán Viktor képével akarja megnyerni a választást. Saját felméréseik is azt mutatják, nem fideszesek, hanem orbánisták vannak.

Orbán Viktor népszerűsége magasabb a Fideszénél, így a kormánypárt nem magát, hanem elnökét nyomja előre – írja a nol.hu. A lap szerint a Fidesz hetente végez közvélemény-kutatásokat országszerte, ezek eredménye pedig azt mutatja, hogy egy átlag fideszes nem is a Fideszre, hanem inkább Orbánra szavaz.

A kormányoldal ráadásul azt szeretné elérni, hogy a miniszterelnököt a Jobbik szimpatizánsai is megkedveljék, köszönhetően a választásokig kitalált választási üzeneteknek – írják. Orbán Viktor addig is a választókörzetek azon "alsó egyharmadát célozza meg az országjárással, amelyek esetén a legkisebb az esélye a Fidesz-KDNP-jelölt győzelmének.".

Program nem lesz, a kormánypárt ferdített négypontos üzenetével akar újra bizalmat nyerni. Ez a nyugdíjak reálértékének a megőrzése, a rezsicsökkentés, a családi adókedvezmény, valamint 250 ezer új (köz)munkahely.

"Ez a választási program, ezért külön brosúra nem lesz, legfeljebb egy választási kiáltvány" - mondta a Fidesz egyik ismert politikusa a lapnak. Mások szerint - írta az Atv.hu kedden - biztosan nem lesz miniszterelnök-jelölti vita sem, hiába a társadalmi igény, és Vona Gábor kihívása.

nol.hu – alfahir.hu