Csak marketingfogás lenne Trump elnökjelöltsége? - Tévécsatornát indíthat a milliárdos

Meglepő találgatások kaptak szárnyra az amerikai sajtóban: több orgánum is azt fejtegeti, hogy Donald Trump republikánus elnökjelölt indulása csupán kamu, ami arra szolgál, hogy felhájpolja az üzletember újonnan induló tévécsatornáját.

A Huffington Post arról írt, hogy igaznak bizonyulhatnak a hónapok óta lebegtetett pletykák, miszerint a valóságshow-megszállott Trump a kampányban szerzett népszerűségére építve tévécsatornát indíthat. A találgatások szerint a milliárdosnak ezért nem számít, hogy végül ő lesz-e az Egyesült Államok elnöke, vagy sem.

Az elgondolás a Financial Times hétfői cikkével nyert újabb lendületet: a lap úgy tudja, hogy Trump veje, Jared Kushner már meg is keresett ezzel kapcsolatban egy neves médiaalapítással foglalkozó céget, és hónapok óta folynak a csatornaindításhoz szükséges üzleti tárgyalások.

Emellett több konzervatív-jobboldali médiaszemélyiségről is felröppentek pletykák, mint lehetséges műsorvezetőkről, ám eddig semmi biztosat nem lehet tudni ezek valóságtartalmáról.

A Huffington Post viszont idéz egy Trump-közeli forrást, aki szerint az elnökjelölt jelenleg olyan befektetőket keres, akiknek megvan a tőkéje és a médiapiaci infrastruktúrája is a projekthez, ugyanis nem szeretne nulláról indulni.

Nem zörög a haraszt...?

Bár Trump vehemensen tagad, a napokban újabb árulkodó jel utalt arra, hogy a találgatások mögött mégiscsak lehet valami:

az üzletember Facebook oldalán ugyanis hétfő este startolt a fősodratú média által csak "Trump TV-ként" emlegetett produkció első, kísérleti adása.

A műsorvezetők nyitó kommentárja szerint "Live from Trump Tower" címre keresztelt adás hivatalos célja, hogy "ellensúlyozza a mainstream média hazugságait" és eljuttassa az elnökjelölt üzeneteit a nyilvánossághoz.

A baloldali beállítottságú Guardian értelemszerűen nem volt elájulva az adás minőségétől, de a kezdeti amatörizmus egyáltalán nem jelenti azt, hogy Trumpnak ne lehetnének nagy tervei a projekttel.

Ezúttal egy pornósztár vádolja zaklatással Donald Trumpot

Trump újabb vádolója Jessica Drake pornószínésznő, aki egy Los Angeles-i sajtótájékoztatón, Gloria Allred nőjogi ügyvéd társaságában mesélte el, hogy 2006-ban egy kaliforniai golfversenyen találkozott Trumppal. Elmesélte, hogy Trump a hotelszobájába hívta, ahol két másik nő is volt, amikor megérkezett.Drake elmondta, hogy a pizsamába öltözött Trump mindhármukat határozottan megragadta, és akaratuk ellenére megcsókolta.

Forrás
The Huffington Post, Financial Times, The Guardian
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András
sss
2019. április 23. | 16:39
Nem túl elégedettek a helyiek a fideszes városvezetővel.
sss
2019. április 23. | 15:45
Jöhetnek a kórházbezárások?

Szomorúbban nem is indulhatna a hét: a velünk élő 1995, a Nemzet Szakértő Közgazdásza, Bokros Lajos, pontosabban pártja, a Modern Magyarországért Mozgalom feladta a harcot, nem küzd tovább a modern Magyarországért. Mint írják:

„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre”.

Ezt olvasva nyilván olvasóink ezrei rohannak bánatukban a kisboltba vagy a kissarkiba egy kevertért, hiszen ők is tudják, érzik, nem vagyunk rá méltók, hogy egy ilyen párt képviselje a "szabadságelvű konzervativizmust, a kapitalista piacgazdaságot és a képviseleti demokráciát".