Csúsztatások, félremagyarázások! Ismét bevetették a Fidesz hazugságkommandóját

A Jobbik szerint Rogán Antal több hazugságot is mondott az ATV kedd esti, Egyenes beszéd című műsorában, amikor a letelepedési kötvényekről beszélt. Szilágyi György csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter nem első ízben nem mondott igazat, ezért kérdésesnek nevezte, hányszor hazudhat egy miniszter.

A jobbikos politikus azt mondta, hogy a sikertelen alaptörvény-módosítás után fideszes képviselők, Kósa Lajos, Tuzson Bence és Németh Szilárd, "körbehaknizták" a kormánypárti médiát, ahol csúsztatások, félremagyarázások és hazugságok tömkelegével próbálták "megmagyarázni a megmagyarázhatatlant", mert nekik fontosabb volt a piszkos pénz, a szajré, mint az ország teljes körű megvédése.

Magyarázatként hozzátette: ha csak az alaptörvény-módosítást fogadták volna el, akkor azzal lehetővé tették volna, hogy "Junckerék, ha éppen úgy gondolják", letelepedési kötvényeket vásároljanak azoknak a migránsoknak, akiket Magyarország nem akar beengedni.

Rogán Antal pedig az ATV-ben valótlanul állította azt, hogy a letelepedési kötvényt vásárlók csak öt évre szóló tartózkodási engedélyt kapnak - hívta fel a figyelmet a politikus. Szilágyi György hozzátette: aki letelepedési állampapírokba fekteti a pénzét, az "véglegesnek tekinthető" letelepedési engedélyt kap, amit csak nagyon indokolt esetekben, például egy bűncselekmény miatt vonnak vissza. 

Ráadásul családegyesítés címén a kötvényvásárlók családtagjai is megkaphatják a letelepedési engedélyt

- tette hozzá. Rogán Antal akkor sem mondott igazat, amikor azt állította, hogy a program csak öt évre biztosítja a magyarországi tartózkodást. A jogszabályok szerint a letelepedett határozatlan idejű magyarországi tartózkodásra jogosult - érvelt az ellenzéki politikus. A képviselő a miniszternek azt az állítását is hazugságnak nevezte, amely szerint a program résztvevőinek Magyarországon lakást kell vásárolniuk. Rogán Antal, a magyar kormány egyik minisztere 

már nem első ízben hazudik bele az emberek szemébe"

- fogalmazott Szilágyi György. Felmerül a kérdés, hogy hányszor hazudhat egy miniszter, amire ennek következménye lesz. Az pedig a miniszterelnök felelőssége, hogy megengedi, hogy a minisztere hazudjon,  és ő tartja pozícióban a "sorozatos botrányai" ellenére is – mondta. Szilágyi György azt mondta, úgy érzik, hogy a szavazáskor a legjobb döntést hozták, és nem gondolja, hogy Vona Gábornak azért szégyenkeznie kellene. 

Kérdésre válaszolva reagált arra a hírre, amelyik szerint a bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottjának, Győrkös István egyik fia Áder János köztársasági elnök rokona. Szilágyi György azt mondta, véleménye szerint a cikknek nem az volt az elsődleges célja, hogy felelőssé tegyék Áder Jánost a rokonaiért. Úgy fogalmazott: érzése szerint az írás inkább arra próbált rámutatni, hogy a "Habony-média" folyamatosan igazságtalanul próbálja besározni és a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szervezethez kötni Jobbikot, de az államfővel nem foglalkozik. A politikus egyúttal azt is leszögezte: Áder János nem tartozik felelősséggel a rokonai cselekedeteiért, és nem hiszi, hogy bármi köze lenne a Magyar Nemzeti Arcvonalhoz vagy a rendőrgyilkossághoz.

Szilágyi György azt mondta, úgy érzik, hogy a szavazáskor a legjobb döntést hozták, és nem gondolja, hogy Vona Gábornak azért szégyenkeznie kellene. A képviselőt arról a Századvég által végzett felmérésről is kérdezték, amelyik szerint a jobbikos szavazók 55 százaléka kockázatosnak tartja, hogy az ellenzék nem támogatta az alaptörvény módosítását. Erre azt felelte, nem tiszte minősíteni a kutatást, de azt tudja, hogy a Századvég "egy eléggé Fidesz közeli cég".

Forrás
MTI