Délvidéken is zászlót bontott a Jobbik

Felvidék, Kárpátalja és Erdély után szombaton Délvidéken is megalakult a Jobbik helyi csoportja. A szervezési feladatokkal a párt Győri Endre zentai születésű tanárembert bízta meg.

Szávay István, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének elnöke a szabadkai alakuló ülésen kifejtette, a Jobbik szeretne lehetőséget biztosítani minden elszakított területen élő magyar embernek, hogy a nemzeti radikális párt munkáját segítse.

Szávay

A képviselő hozzátette, a Jobbik fontos feladatának tekinti a délvidéki magyarság hiteles képviseletét, és a helyi eseményekről első kézből, megbízható forrásból szeretne értesülni.

Szávay István hangsúlyozta, a Jobbik nem kíván újabb – sokadik – magyar pártként a délvidéki politikai életben megjelenni, és tagjainak nem lesz feladata a helyi belpolitikai küzdelmekbe bekapcsolódni. A cél a Jobbik üzeneteinek eljuttatása minél több magyar emberhez, akik csak a fősodratú média – többnyire torz – beszámolói alapján értesülnek a magyarországi párt tevékenységéről.

Az szabadkai alakuló ülésen Győri Endre elmondta, nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy a Jobbik délvidéki szervezését koordinálhatja. Hozzátette, a Jobbik határozott kiállása révén eddig is sok szimpatizánsra tett szert, bízik benne, hogy minél többen szervezett keretek között is segíteni fogják a magyarországi párt munkáját.

Fotó: Kató Alpár

B.J.

Fotók: Kató Alpár

Alfahír