2014. 12. 04. 11:56

Demcsák Zsuzsát nem izgatja, hogy elvették a jogsiját

Demcsák Zsuzsát a jelek szerint nem különösebben zavarja, hogy elvették a jogosítványát. A borsonline.hu információi szerint ettől még vidáman vezetget. Persze ismert a mondás: Az autó nem jogosítvánnyal megy. 

Alig két hónapja a teljes magyar sajtó arról cikkezett, hogy a rendőrség fél évre elvette a műsorvezető jogosítványát. Márpedig a törvények szerint ilyen helyzetekben a sofőrök legalább fél évre elbúcsúzhatnak a vezetői engedélyüktől. 

A Bors fotósa Demcsák otthona előtt várta, hogy a tévés munkába induljon. Megdöbbenésére a műsorvezető autóval hajtott el. A közlekedési szabályokat látszólag nem sértette meg, azaz tanult korábbi hibáiból, amelyeknek köszönhetően fél évre ugrott a jogosítványa. Demcsák ugyanis korábban úgy nyilatkozott a Borsnak, hogy ez okozta a „vesztét”. Az elmúlt három évben tizennyolc büntetőpontot halmozott fel, ami automatikusan azzal járt, hogy bevonták a jogosítványomat. A Bors megkereste műsorvezetőt az esettel kapcsolatban, aki azt mondta, hogy visszakapta vezetői engedélyét, de a lap fotósának már nem akarta megmutatni. 

A közlekedési jog területén praktizáló szakjogász a Borsnak elmondta, ha valakinek fél évre szüneteltetik a vezetői engedélyét, akkor hamarabb nem is kaphatja vissza.

alfahir.hu